Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '17

 
Kategori
Sinema
 

Yeşilçam'ın asla unutulmayanlarından Necdet Tosun Abimize saygı ile...

Yeşilçam'ın asla unutulmayanlarından Necdet Tosun Abimize saygı ile...
 

10 Mayıs 1975 - Necdet Tosun Abimize saygı ile;

Türk Sinemasının asla unutulmayanlarındandır.

Lokantacılık, leblebicilik yapan ve en son terzide çalışırken, bir tesadüf eseri çekim için Burhaniye'ye gelen bir film ekibinin dikkatini Tosun'un fiziği çeker, İstanbul'a davet edilmesi üzerine Yeşilçam'a adımı atar ve bir ömür boyu oradan çıkmaz.

Kendisini bir çok kereler gerek Beyoğlu nun arka sokaklarında, gerekse Şişli de Samanyolu sokak ve Hamidiye Etfal hastahanesinde gece film çekimlerinde canlı izlemişliğim vardır. Çok tonton ve sevecen bir abimizdi.

Günümüzdeki sözde karakter oyuncularının, kendilerini bir şeyler zannederek takındıkları tavırlara bakarken, Yeşilçam'a bir ömür boyu hizmet etmiş, karın tokluğuna çalışmış, otobüs duraklarında eve nasıl gideceğinin acı hesaplarını yapmış başta Necdet Tosun abimiz olmak üzere tüm Eski Yeşilçam Karakter oyuncularımıza yapılan haksızlıklar karşısında hicap duymaktayım.

1957 yılından ölümüne dek (1975) 400 'e yakın filmde karakter rollerini oynamış, oynadığı filmlerin bir çoğu da Yeşilçam Klasikleri arasındadır. Unutulmazlar arasındaki yerini de almıştır. İki oğlu da (Gürdal ve Erdal Tosun) ünlü oyuncular olmuş ama maalesef aynı kaderi paylaşarak genç yaşta Türk Sinemasından ayrılmışlardır.


Necdet Tosun, bir iş için gittiği Almanya‘da rahatsızlanarak İstanbul‘a getirilir ve 10 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul’da 49 yaşında öldü.

Cenazesi Şiişli Camiinden kaldırıldığı gün Şişli-Büyükdere caddesinde trafik felç olmuş, naaşı eller üstünde taa Mecidiyeköy'e kadar eller üstünde taşınmış, Zincirlikuyu ya defnedilmiştir.

Mevlam Rahmet etsin...

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..