Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Yeter artık... İçimiz yanıyor...

Yeter artık... İçimiz yanıyor...
 

6 Eylül 2015 tarihinde hain saldırı sonucu 16 askerimizi Hakkari Dağlıcada ve 08/09/2015 tarihinde Iğdırda 13 polisimizi şehit  vermiş bulunmaktayız.  PKK’nın herzaman -ki hain pusuyla karşı karşıya kalınmıştır.

Yaklaşık 35 yıldır PKK ile mücadele verilmektedir. PKK ülkemizde çeşitli kanlı eylemler gerçekleştirmiştir. Bu eylemlerin tümü hain pusular ile yapılmaktadır.

Ülkemiz dünya ülkeleri arasında ve özellikle Orta Asya ve Orta Doğuda önemli bir konumda, lider bir ülke yolunda ilerlemektedir.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini istemeyen iç ve dış güçler terör yoluyla ülkemizi kaosa sürüklemekte, ülkemizi dünyaya terör ülkesi olarak tanıtmak istemektedirler.

PKK terörü konusunda aşağıda sıralayacağım tespitlerimin, sorumlu devlet adamlarımızın, askeri ve güvenlik birimlerimizin ve topyekün tüm halkımızın dikkatine sunmak üzere bu konuya acizane katkıda bulunmak istiyorum.

1-Başta PKK ve tüm terör  örgütleri şiddetle kınanmalı, en küçük bir şekilde bile asla destek verilmemeli.

2-PKK ve tüm terör örgüt üyeleri ve destekçileri ağır cezalara çarptırılmalı.

3-PKK ve tüm terör örgütleriyle en üst seviyede kesintisiz mücadele edilmelidir.

4-Ülkemizin sahip olduğu üstün teknolojiyi  sonuna kadar kullanarak,güvenlik güçlerimizin hizmetine sunmalı.

5-Gerekli donanım için ödeneklerin sınırsız karşılanması.(Hesap verebilirlik bir sistemle yapılmalı.)

6- Savaş ve Barış sözcüklerini kullanmamalıyız. Ülkemizde savaş yok, terör saldırıları var. Terörü bitirinceye kadar mücadeleye devam edilmelidir.

7- Çözüm süreçi adı altında veya başka bir şekilde hiç bir zaman PKK  ile veya temsilcileriyle  asla masaya oturulmamalı.

8- Çözüm süreci denenmiştir. Bugün gelinen duruma bakarsanız, çözüm süreci başarısız olmuştur. Hatta çözüm süreci PKK ‘nın kentlerde yer tutması,toparlanması güçlenmesi ve silah depolaması bakımından bizim aleyhimize olmuştur.

9-Çözüm sürecinin denenmesinin en güzel sonucu  şu olmuştur: Çözüm süreci ile terörü bitiremeyiz.

10- Aslında en büyük hata PKK  temsilcileriyle  çözüm sürecini görüşüp konuşmak olmuştur. Nasıl olurda terör örgüdü  başı bebek katili Apo ile görüşme yapılır.

11-Burdaki hata şudur; Bu süreçte PKK  örgütü muhatap alınarak, PKK meşrulaştırılmıştır. Bu durumda çözüm süreci ile devletin doğuya ve kürtlere sağladığı gelişmelerin sebebinin PKK tarafından olduğu anlaşılmaktadır. Bu imaj verilmiştir. Yanlış olan budur. Yani PKK  bu gelişmeleri kendilerinin sayesinde yapıldığını söyleyerek davalarının haklılığını savunacaktır. Dolayısıyla örgüt  silahlı eylemlerine devam ederek devletten  sonu gelmeyen isteklerde bulunacaktır. Bu da vatanın bölünemsine doğru gidecektir.

12-Halbuki devlet  PKK yı sonuna kadar kazımalı. PKK devletten hiçbir şey isteyemez. Devlet  tüm vatandaşlarının çağdaş bir toplum olması için çalışır. Demokratik hak ve özgürlükleri korur ve geliştirir.Ülkenin her köşesine ve her vatandaşa eşit davranır.

13- Vatan bir bütündür. Milletimiz tek bir millettir.Milletimizin tüm değerleri aynııdır. Vatanımız, bayrağımız, dinimiz, marşımız, tarihimiz, tabiat ve kültür varlıklarımız, bizi biz yapan tüm değerlerimiz etrafında toplanmış bir milletiz.

14- Devlet büyükleri başta olmak üzere hiç kimse halkımız için Laz, Kürt, Zaza, Çeçen, Ermeni, Alevi Sünni vb. kavramları kullanmamalı. Bu kavramları kullanarak toplumumuzu bölük pörçük  yapmaya yöneltiyoruz.

14-Milletimiz ve halkımız için genel kavramları kullanmalıyız. Örneğin: Milletimiz, Halkımz, Vatandaşlarımız,Müslüman Türk Milleti şeklinde hitap edilmeli.

15-Ancak şunu demek uygun olur; Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız çeşitli etnik kökenlere sahip olsalarda bir mozaik gibidir. Tarihten beri gelen bir bütünlük içinde aynı inanç etrafında birleşen  bir milletiz.Bizi kimse bölemez, fitne ve fesat çıkararak tefrikalar yapamaz.Önemli zamanlarda hep beraber olmuşuzdur.Şimdi de herzaman olduğu gibi tek yürek olmanın vaktidir.

Çözüm, kararlılıkla terör faaliyetlerinin engellenmesi ve terörün kökünün kazınması için çalışmalar en üst seviyede yürütülmeli; Devlet her vatandaşına eşit davranmalı, her bölgeye ve her  yere aynı hizmet götürülmeli. Doğu ve Güney Doğuya farklı hizmetlerin götürülmesi uygulaması yanlış bir uygulama. Akla  O bölgenin özel bir durumu mu var diye bir soru geliyor. Bölge halkı herşeyi devletten bekler olmuş. Sanki devlet  kendilerine ayrıcalık tanımak zorunda... Bu çok yanlış bir anlayış.

Devletimiz Doğu ve Güney Doğuda  halka güler yüzünü esirgememeli, İslam inancının güzelliklerini tüm resmi görevlilerce  göstermeli. Halkın inançlarıyla örtüşen davranışların sergilenmesi gerekir. Bölgede birlik ve beraberliğin  sağlanması için çeşitli aktiviteler yapılmalı.Bu konuda komisyonlar oluşturulmalı... Devletin yaptığı çalışmalara karşı çıkan ve devletin faaliyetlerini engelleyen her kim olursa cezalandırılmalı..... Bu konuda gerekirse her şey yapılmalı...

Unutulmamalıdır ki;

“ Şehitler Ölmez Vatan Bölnmez”

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına ve tüm milletimize sabırlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..