Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Çakallar, boşuna sevinmeyin!

Çakallar, boşuna sevinmeyin!
 

Görsel internetten alınmıştır.


Terör!.. Nedir terör?

Yıldırma, korkutma...

Bir gurubun, diğer bir gurup üzerinde uyguladığı baskıdır terör. Bazen devletlerin başvurduğu bir yöntem de olabiliyor ne yazık ki. Mesela siyasal amaçlar güdülerek devlet tarafından şiddet uygulanabiliyor. Bu terör örgütlerini kullanarak kendilerince öncelikli tehdit olarak algıladıkları diğer örgütlere karşı savaştırıyorlar. Hatta bu devletler ortaya çıkıp bir de teröre saydırabiliyorlar çok masumlarmış gibi.

Nedeni ne olursa olsun, Ülkemiz de büyük bir terör tehdidi altında. Her gün, her an bir şehit haberiyle yüreklerimiz dağlanıyor.

İnsanlarımız bu olaylar nedeniyle patlama noktasına gelmiş, hatta yer yer patlama anları da düşüyor haber sitelerine.

Mesela Muğla’da peşmerge kıyafeti giydiği iddiasıyla Kürt kökenli bir vatandaşımız saldırıya uğramış ve linç edilmekten jandarma ekipleri tarafından kurtarılmış. (milliyet.com.tr)

Ankara Beypazarı’nda, Dağlıca’da 16 askerimizin şehit edilmesi, bir grup tarafından protesto edilmiş. Protestocular bazı evlere ve araçlara zarar vermiş. Mahalle sakinleri ile çıkan kavgada 2’si polis 7 kişi yaralanmış. (milliyet.com.tr)

Her ne olursa olsun vatandaşlar olarak sakin olmak, provokasyona gelmemek gerektiğini unutmamalıyız.

Devletin güvenlik güçleri görevinin başındadır. Bugüne kadar olduğu gibi, bugün de terörün üstesinden gelmeyi bilecektir. Bizim olası taşkın davranışlarımız, güvenlik güçlerimizin görevini layıkıyla yapmasına mani olacaktır. Hatta biz taşkınlık yaparken, terör örgütüne, kendisini haklı gösterme şansını da vermiş olacağız.

Bizden olmadığı için insanlara saldırıp, yakıp yıkmaktan uzak durup, çevremizde suç işleyen olursa, tez elden güvenlik güçlerine bildirerek bu zorlu sürece katkıda bulunabiliriz. Aksi bir durumda telafisi olmayan vahim sonuçlarla karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır.

Öncelikle kendi hayatımızı, daha sonra da ülkemizin bekasını tehdit edecek olayların içerisinde olmamalıyız.

Terörle mücadele, uzman işidir. İşi uzmanına bırakmak şarttır!

Terörün amacı belli; halkı birbirine düşürmek, bölmek, parçalamak. Sonrasında nasılsa yemesi kolay olacaktır (Midelerine otursun inşallah.)

Bu nedenle lütfen dikkatli olalım. Düne kadar en iyi komşumuz olan insanlara bir anda düşman gözüyle bakmayalım. Türkiye olarak içimizde barındırdığımız o renklerle biz Türkiye’yiz. O renklerin bir tanesi dahi eksilirse, asla eski Türkiye olamayız.

Gelin renklerimizi siyaha dönüştürmeyelim.

Kolumuzu, kanadımızı kırmayalım.

Gün kardeşlik günüdür.

Gün birlik günüdür.

Gün sıkı sıkı kenetlenme günüdür.

Biz bir ve diri olmazsak, ağzından salyalarını akıtarak kıyıda bekleyen aç çakalların bayramı olur o gün.

Ülkemizi çakallara yedirmeyelim...

08 Eylül 2015

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 303 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..