Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
İstanbul
 

Yetmişbeş milyon İstanbullu

Yetmişbeş milyon İstanbullu
 

Hangimizin İstanbul’da bir yakını yok. Hangimizin İstanbul’a gitmeme olasılığı var. Türkiye’de 75 Milyon İstanbullu var.

Hiç kimse İstanbul’a gitmek, yerleşmek isteyenlerin önüne engeller koyacak düzenlemelerle ilgili konuşmasın, hatta düşünmesin bile. Siyasetçiler böyle bir konuyu hiç dile getirmesinler. Onlar İstanbul’da gerekli altyapı çalışmaları için kaynak yaratsınlar ve bir bu kadar kişi daha İstanbul’a gelirse ne yapmaları gerektiğini düşünsünler.

Hele kendileri zamanında İstanbul’a başka şehirlerden gelenler hiç konuşmasınlar. Siz nasıl zamanında gidip yerleşmişseniz İstanbul’a, ülkemizde yaşayan herkesin bu hakkı vardır. Buna engel olmak isteyen Anayasa suçu işler, insanlık suçu işler.

İşi, parası olmayan bir yurttaşımız dilerse kendi şehrinde işsiz ve parasız olarak yaşar, dilerse İstanbul’da işsiz ve parasız olarak yaşar. İstanbul işsiz herkes için umuttur. İstanbul’un taşı toprağı altındır. Nasıl zamanında başkaları o taş ve toprak için gelmişse yarın da geleceklerdir. Siyasetçilerin yapması gereken sosyal devleti gerçekleştirip hiç kimseyi aç bırakmamaktır. Doğduğu yerde karnı doyan İstanbul’a gitmeye kalkmaz.

Son günlerde İstanbul’a göçü sınırlamakla ilgili görüşler sık sık telaffuz edilmeye başlandı. İstanbul’un sorunları çok büyük. Bu sorunların çözümü için İstanbul’a yeni surlar örmek istiyorlar. Bir zamanlar ördükleri surlar nasıl Fatih’e engel olamamışsa, yeni surlar da engel olamayacaktır. Şu anda haberlerde Ege sahillerinde gördüğümüz, insan tacirlerinin umut tekneleriyle İstanbul sahillerine seferlere başladığını düşünebiliyor musunuz?

Surlar örmeyin. Plansız yapılaşmayı önleyin, gecekondulara izin vermeyin, İstanbul’a altyapı yatırımları yapın.

İstanbul’a yerleşmeyi hiç düşünmemiştim, çok kızdırmasınlar, ben de gider yerleşirim İstanbul’a. Gelecek hafta sonu iki günlüğüne İstanbul’dayım. Bekle beni İstanbul...

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..