Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Yiğit Bulut'a o sözleri telekinezi yoluyla mı söylettiler?

Küçük bir çocukken, affınıza sığınarak, sesli bir şekilde gaz çıkardığımda “aa kurbağaya bastım” diye kendimi aklamaya çalışalı yaklaşık 30 yıl olmuş. E tabi insan o yaşlarda herhangi bir sorumluluk taşımıyor.

Büyüyünce aynı bahane pek kolay işlemez takdir edersiniz ki. Şimdi düşünsenize beni kurbağaya basarken;  yok artık…

Büyüdüğümüzde, söylediğimiz sözleri “ben söylemedim” diye inkâr etmemiz de çok anlam ifade etmiyor haliyle.

Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve Star gazetesi yazarı Yiğit Bulut, Avusturya’da yayınlanan Die Presse’nin sorularını yanıtladı. Duygu Özkan ve Weiland Schneider’la yaptığı söyleşide Bulut, bir dönem Türkiye ’de çok tartışma yaratan telekinezi ile başbakana suikast düzenlenebileceğini iddia ettiği sözlerinin kendisine ait olmadığını söyledi.

Şimdi kaydedilmemiş bir görüntü olsa anlayacağım. Videoyu defalarca izleyip “peki kim söylüyor bu sözleri?” diye düşündüm. Belki de Yiğit Bulut’a bu açıklamaları telekinezi yoluyla birileri yaptırtmıştır. Aaa çok mantıklı…

Görüldüğü üzere “ben söylemedim” türü inkâr cümlelerimiz yurtdışına da açıldı. İddia komikti. Bunu söylediğini reddetmek daha komik… Türkiye’de artık fayda etmeyen bu inkârı acaba, “nasılsa Türkçe bilmiyorlar” düşüncesiyle yabancılara sunmaya mı çalışıyor Bulut? Yok canım… Öyle küçük hesaplarla işi olmaz koskoca başbakan danışmanının.

Sadece telekinezi iddialarını inkâr etse yine iyi… Türkiye’nin büyük bir güç olduğunu iddia edince beterin beteri olduğuna karar verdik.

“Türk basınında hükümete karşı bir hareket var. Başbakan ne yaparsa yapsın, Türk basını yine de kızıyor. 10 yıl öncesine kadar Türkiye ile Avusturya’nın ekonomik gücü aynıydı şimdi Türkiye iki katı daha güçlü. Türkiye Maastricht kriterlerini yerine getiren tek ülke, borçluluk oranı Türkiye’de yüzde 30, Avrupa ülkelerinde yüzde 100. Türk basını bunu yazmıyor, başbakana saldırıyor. Kürt politikası değişiyor, ama Türk basını ateşe benzin döküyor. Basında, Türkiye’de zarar veren bir hareket var.”

Yiğit Bulut’un bu sözlerindeki ekonomik gelişme iddiaları da tartışılır. Türkiye’de Başbakan’a kızılmasının sebepleri ekonomik değil ki sadece.

Bulut’un “biz süperiz, harikayız” özetli açıklamalarını görünce “telekineziyle Başbakanımı öldürecekler” iddiasını mumla aradım. Onu da inkâr etti zaten.

Sözün kısası, Bulut’un söylediği bir şeyi inkâr ettiği röportajda söylediği şeylerin bir hükmü de kalmıyor. Yarın öbürsü gün bu sözlerini de inkâr edebilir.

http://www.twitter.com/dgnozcn

 
Toplam blog
: 87
: 1141
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Uludağ Üniversitesi İktisat bölümü mezunuyum. Ancak dört yıldır müzikle uğraşmaktayım. Trompet ça..