Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yine bir Fazıl Say haberi; Berlin'de Fazıl Say yılı

Yine bir Fazıl Say haberi; Berlin'de Fazıl Say yılı
 

Berlin'de Fazıl Say yılı

İlginç!

Memleketindeki festivallere çağrı bile almayan Fazıl Say, yurt dışında adına düzenlenen festivallerle, adını dünyaya duyurmayı, gündeminde kalmayı başarabiliyordu.

Nirvana Burning adlı eseri ile geçtiğimiz aylarda Salzburg’a damgasını vuran Fazıl Say, Berlin’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Berlin’in en köklü konser salonu olan Berlin Konzerthaus’un yeni sanat sezonunda, Fazıl Say toplam 12 özel konserle sahne alacak. Berlin Konzerthaus’un (Artist in Residence ) daimi sanatçısı ünlü besteci ve piyanist, sezon boyunca vereceği konserlerin ilk ayağı olan 24-26 Eylül tarihleri arasında 3 konser ile müzikseverlerle buluşacak. Açılış konserlerinde Fazıl Say’a Lothar Zagrosek yönetimindeki Konzerthausorchester Berlin Orkestrası eşlik edecek ve Say G. Gershwin’in Rhapsody in Blue isimli eserini seslendirecek.

Fazıl Say Berlin Konzerthaus’ta 12 konser verecek

Berlin Konzerthaus’un 2010-2011 sanat sezonunda 12 konser ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Fazıl Say , bu konserlerde tüm dünyada büyük ilgi gören kendi bestelerinin yanı sıra ünlü bestecilerin eserlerini de seslendirecek. Konserlerde Say’a Lothar Zagrosek ve John Axelroad yönetimindeki Konzerthausorchester Berlin Orkestrası eşlik edecek. Ayrıca Patricia Kopatchinskaja (keman), Burhan Öcal ( vurmalılar) ve Sol Gabetta ( viyolonsel ) da Say ile birlikte sahne alacak. Sezon boyunca Berlin’de farklı konserler verecek olan Say’a ayrıca bu yıl için Berlinkonzerthaus tarafından nefesli sazlar ve viyolonsel için de eser siparişi verdi.

http://www.konzerthaus.de/

Say İtalya’da büyük ilgi gördü

Say için 14-18 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Meran Kentinde ‘ Fazıl Say Günleri’ düzenlendi. Meran Festivali ( Artist in Residence ) kapsamında sahne alan sanatçıya konserlerin ilk gününde Jan Latham Köning yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası eşlik etti. Konserin ikinci gününde düzenlenen Türk Gecesi ‘nde ise Say’la birlikte sahne alan isimler Patricia Kopatchinskaja ( Keman) Burhan Öcal ( vurmalılar) ve Burcu Karadağ ( ney ) oldu. Ayın 16’sındaki üçüncü konserde Fazıl Say’ın İpekyolu Piyano Konçertosu izleyenlerden büyük ilgi gördü. İtalya’daki konserlerin son gününde ise Borusan Quartet Fazıl Say’ın ‘String Quartet ‘ adlı eserinin yanı sıra Say ile birlikte Erkin’in Piyano Beşlisi de seslendirildi.

Kasım ayında Antalya'da konuk edeceğimiz, aslında kendisinin ev sahipliği yaptığı denilebilecek Piyano Festivali'nde buluşmak üzere, övünç kaynağımız Fazıl Say'a başarı dileklerimi gönderiyorum.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..