Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

04 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

Yine çözüm yine çözüm

Yine çözüm yine çözüm
 

Kara çarşafa bağlanmış yumaklar, yüz üstüne çıkmayı başaramayınca ilgi odakları olmak için, ellerinden geleni yapmak ister… Bu sebepten dolayı yumağı açmak için iki baş, bir bağdaş denklemini kurmak isterler. Bilmeden bu yolda farklı amaçları sürükleyerek… Bu halkın kanını emmek ve onları kukla niyetine çember içine almak isteyen belirli siyasi örgütler... Çözüm sürecine bakın nelere nokta koymaktadırlar.

“Biz çözüme destek veriyoruz. Fakat farklı çözüm istiyoruz?”

“Neden Diyarbakır mitinginde Türkiye bayrağı yok?“

”Biz topraklarımızı istiyoruz?”

“Bu çözüm süreci ülkemiz için çok zarar verecek?”

Gibi söylemler…

Başta-kilerine bir sorum olacak.

–Neden, PKK, Suriye, İsrail ve ABD ile gizli görüşmeler içindesiniz?

Evet. Bunu az çok anladım Abdullah Öcalan barışın en büyük destekçisidir. O da artık kan dökülmesini istemiyor. Ama… Yıllar sürmüş bir acının, nasıl bir kalemde bittiğini ve o kalemin neden halen sivri olduğu merak etmiyorum desem yalan olur.

İsrail’in tek amacı, Suriye ye çekilen PKK kardeşlerimizi kendine çekip tekrar ve tekrar Türkiye ye salmak… Amaçlarından biride, Suriye gibi  bir birimize düşürüp, devleti iç fethe götürmek olmasın!

Biz geliştiğimizi sanan, fakat daha iç sorunlarımızı çözemeyen bir devletiz.

Nasılsa başbakanın bir çıkar uğruna başta ise… PKK de bir çıkar için baştadır büyük ihtimal.

Kürt sorununa tekrar gelelim. Başbakan PKK ile mutlaka görüşmüştür. Ki, bu kadar emin konuşuyor. Evet, Kürt sorunu çözüldü denile bilir. Bunu iyi bilmeliyiz ki sadece silah sorunu çözüldü. Halen Kürt sorunu ortada… Sadece Kürt halkına tatlı maiyetinde ufak göz boyaması verildi. Velâkin her şey yine aynı devam etmekte… Sorun yine var. Ama bu kez farklı yollarla… Nasıl mı? Psikolojik baskı ve beyin yudumlama yolu ile siyasi örgütlerin, kendilerine yeni yeni haklar tanımak için, yapılanmaya yeni bir başlangıç süreç yolu belirlenmesi... Siyasetin, kansız ve adalet diye tabir edilen, adalet-siz oy yumağı kurmak istedikleri için bunu yapmak istediler. Başbakan, bunu neden yaptı sizce? Hayrına mı? Yoksa… Seneye seçim olduğu için mi? Veya başbakan, başkanlık seçimi için, yani tabiri caizse (diktatörün bir kibar şekli olmak sureti ile ) başkanlık sistemini kurmak olduğundan dolayı bu eylemi mi gerçekleştirdi? Sakın demeyin bize de eyalet sistemi gelecek… Kesinlikle aklınızdan geçirmeyin! Çünkü yeni plan çok farklı…

"Bizde, ağanın eli tutulmaz." Diyerek, yola devam edeceğiz başka bir yol  yok ki…

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..