Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Yine Victoria Secret Zamanı

Yine victoria secret zamanı geldi çattı...
 
Erkekler bu görsel şölenin keyfini yaşarken biz kadınlar yine yere yakın popolarımızdan, kısa ve tombul bacaklarımızdan nefret edeceğiz. 
 
1 ay öncesinden bu gece için spor yaparak ve hiç tatlı yemeyerek hazırlanan  bu kadınların görünüşünde olmak ne kadar çekici gözükse de, benim Victoria Secret meleği gibi görünme hayalim ctesi sabah ekmek makinesinden gelen eve yayılan ekmek kokusuna kadar sürüyor. Sonrasında her seferinde kendimi kahvaltıda tereyağlı ballı ekmeklerle boğulurken buluyorum. 
 
Bizler küçüklükten itibaren çayı şekerli içen, 5 çayı çocuklarıyız. Annemizin “sana” ile yaptığı poğaça börekleri her akşamüstü şekerli paşa çayı ile yiyen çocuklarız. annesi “heh çorbana ekmek doğra da öyle ye, aferin çocuğum” diyen çocuklarız... “O tabak bitecek, yoksa arkandan ağlar” denilen çocuklarız...öyle olunca da olmuyor ne kadar çaba sarf etsek edelim, victoria secret bizim için hayalden öteye gidemiyor
 
Lisede İngilizce hocamız vardı: Ayşegül hoca, kulakları çınlasın. Bize yemeklerde hiç ekmek yemediğini söyleyince “peki o zaman Nasıl doyuyor acaba?" diye ağzımın açık kaldığını hatırlıyorum sene 95.
 
Şimdi bir çok değişti, artık çayı şekersiz içsem de, düzenli spor yapsam, hafta içi hiç ekmek yemesem de hamur çamur severim ben, poğaçalar böreklerin gözümde dans ettiği zamanlar çoktur. 
 
İşte ondan geçen sene yeğenlere hediye bakarken oyuncakçıda gördüm tombul barbie’ye bayılmıştım.
 
Sanırım ne kadar rotüş yaparsak yapalım, insanın mayası aynı kalıyor. Özü değişmiyor. 
 
Bilmem, güzellikleri dışarıda aramak yerine, belki de sevme zamanıdır yere yakın popolarımızı ve tombul ve kısa bacaklarımızı, sırf sağlıklı oldukları ve bizi yıllarca taşıdıkları için... belki de sevme zamanıdır öykümüzü...belki de minnet etme zamanıdır, okuldan her geldiğimizde bize kapıyı açan ve pişirdikleri ile o enfes kokuları eve yayan annelerimize, bu tombul bacaklar, bu sağlıklı beden ve her şeyden önce yanımızda oldukları için, belki de teşekkür etme zamanıdır.
 
 
Toplam blog
: 21
: 496
Kayıt tarihi
: 13.12.18
 
 

Psikoloji yolunda bir yolcu... ..