Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Yine yangın

Hafta sonunda yine can sıkıcı bir orman yangını haberi aldık.Yurdumuzun en güzel köşelerinden Çanakkale'den geliyordu haber. Binlerce şehit vererek koruduğumuz, bütün dünyaya ''Çanakkale Geçilmez''vecizesini ezberlettiğimiz yerden. Kendini bilmez, kime ve neye hizmet ettiğini bilmediğimiz bir ORMAN KATİLİ 'nin üç dört yerde başlattığı yangını duyarlı vatandaşlarımız ve boğazdan geçen gemi kaptanlarının bildirmesiyle söndürülmüş, katil de yakalanmıştır.

Piknik yapılan yerler yine dolu, mangallar alev alev ve ormanın her köşesinden yine dumanlar çıkyor. Hafta sonunu güzel geçirmek, şehrin sitresinden biraz olsun kurtulmak ve bol oksijen almak için gittiğimiz ormanda, mangal dumanından nefes almakta zorluk çekiyoruz. Kızarmış et yemek şart mı ? Daha hafif bir şeyler atıştırılsa, o güzel ortamda biraz yürüyüş yapılsa, temiz oksijeni ciğerlerimize çeksek daha iyi olmaz mı?

Bence tüm ormanlık alanlarda ve piknik yerlerinde bireylerin ateş yakmaları yasaklanmalı, bunun yerine daha uygar çözümler getirilmeli.

Hey piknikçiler çöplerinizi çöp bidonlarına attınız mı?

 
Toplam blog
: 34
: 2013
Kayıt tarihi
: 25.08.06
 
 

1953 Manisa Alaşehir doğumluyum.  Lise mezunu, evli, üniversite mezunu bir çocuk babasıyım. 197..