Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yoğurtta imaj değişikliği

Yoğurtta imaj değişikliği
 

Yoğurtta imaj değişikliği


Her geçen gün farklı farklı ürünlerle karşılaştığımız raflarda ve ilgiyle okuduğunuz bu köşede bugün türk halkının damak tadına uygun bir tat var. Her yeni üründe olduğu gibi  “ Vay canına bu çok güzel olmuş, severiz. “ tepkilerini de  “ Aman bu nerden çıkmış canım evde iki dakikada yaparım ben.”  tepkilerini de almak mümkün. Herkesin düşünce yapısının aynı olmasını beklemek pek de mantıklı değil kabul edersiniz ki. Bir gerçek var ki gıda sektöründe her zaman yeni ürün kavramı var olacak, bu yüzden ilginizi çekebilecek ürünler hakkında sizlere bilgi vermek beni mutlu ediyor.

Bizlere “ Ben burdayım! “ diye raflardan el sallayan ürün gurme yoğurt. Yoğurt hepimizin sofrasında yeri olan, küçüklüğünüzden bu yana sık sık tükettiğiniz bir ürün. Sağlık açısından da önemini artık çok iyi biliyoruz. Yoğurt ihtiyacını dışardan da karşılayan, evinde kendisi yapıp mutlu olan tüketicilerimiz de  mevcut. Tartışmaya açık bir konu olması birçok insanın konuşmasına sebep diyebilirim. Bizler sonuç olarak yoğurtsuz yapamayan bir milletiz, önceki yıllarda farklı şekillerde (sarımsaklı) karşımıza çıkan yoğurt bu sefer baya bir değişim içerisinde. Hayır değişim dediğim yağ oranı ya da kaymak yapısıyla ilgili değil. Bildiğimiz imaj değiştirmiş bu yoğurt? Görsen tanıyamazsın sevgili okur. Uzatmadan bahsedeyim bu yeni ürün üretiminden,  gurme yoğurt adı altında karşımıza 3 çeşidi ile çıkıyor. Köz patlıcanlı, Köz biberli , Domates ve fesleğenli. 250 gram olarak karşımıza çıkan bu ürünün protein miktarı ise 4,6- 4,9 gram arasında. Bunu duyan bu tatlara  hayran olan insanlar için güzel haber diyebilirim. “ Ben evde iki dakikada yaparım.” diyene de kimse kızmasın, bu ürünü duyunca mutlu olana da kimseler kızmasın. Herkes kendi damak tadından sorumlu nihayetinde.

Sadece şunu unutmamalı ki, gıda sektöründe bu küçük ayrıntıları olan yeni ürün üretimleri büyük  emekler sonrası bizim karşımıza gelir. Ar- Ge deriz hep, duymuşsunuzdur. Araştırılır, geliştirilir… Takdir edilir.

Not : “ Her yiğidin bir yoğurt  yiyişi var. “                                                              Sağlıkla Kalın!

                                                                                                          Gıda Mühendisi – Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..