Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '10

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Yoksa, sömürülüyor muyuz?

Bir insanın burnunuzda tüten kokusu aklınızda çınlayan sesine karışır mı?

Karışır… Hem de zehrin kana karışması gibi karışır… Renkler bulanıklaşır, ten duyarsızlaşır. Çünkü bu, ancak ve ancak iki anahtarla aktiflenebilen bir bomba gibidir. O kadar etkiliyken; tek başına bir hiçtir. Ve o eksik ses, o eksik koku, her şeyinizi “tek başınızayken bir hiçe” çevirir.

Aşk hiçbir zaman tek kişilik değildir. Fırlatılan ok nasıl ki hedefini bulduğunda ancak anlamlıdır, yüreğinizden fışkıran o coşku da ancak kaynağına (çünkü aslında o coşkunun hedefi; kaynağıdır zaten) ulaştığında anlamlı olur.

“Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

(Kaynak: Vikipedi, http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevgililer_G%C3%BCn%C3%BC)”

Belki bazı yazarlar, düşünürler haklıdır. Belki aşk, sevgililer günü, sevda gibi şeyler artık ticari metalardır. Belki bir gurup insan, şirket vs bu tür duygularımızı kullanarak, hatta sömürerek üzerimizden milyarlarca dolar kazanmaktadır. Yani belki, cici kapitalizm tarafından sömürülüyoruzdur. Çok da mantıksız değildir aslında bu düşünce. Ama yine de bu durum, savaş güdülerimizin dürtüklenip, silah satmak suretiyle üzerimizden milyarlarca dolar kazanılmasından yeğdir herhalde…

Ticari amaçlarla pompalanan bir güdü de olsa, insana ait doğal bir hal de olsa;

“Aşk güzeldir; iki kişilik yaşanması ise tarif bile edilemeyecek kadar güzeldir”.

Her şeye yepyeni bir anlam katacak, her şeyinizi anlamlandıracak diğer yarınızı bulabilmeniz dileklerimle…

Delal Dara KILINÇ

 
Toplam blog
: 160
: 2717
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Öykü Şiir Deneme ..