Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '06

 
Kategori
Salon Sporları
 

Yoksa siz Arnoldlaştıramadıklarımızdan mısınız?

Yoksa siz Arnoldlaştıramadıklarımızdan mısınız?
 

Kuşkusuz, ülkemizde spor denince akla futbol gelir ancak başka sporlar da vardır, atletizm, tenis, basketbol gibi. Vücut geliştirme de bir spor türüdür ve bilinçli bir şekilde yapıldığında kişiye olumlu katkı yapacağı açıktır.

Vücut geliştirmek güzel birşeydir. Aynı zamanda "body building" olarak da bilinen bu spor büyük özveri ister. Size ağırlıklarla savaşmayı öğretir. Bu sporun gelişmesinde, aktör ve şimdiki California Valisi Arnold Scharwarzenneger'în katkıları büyüktür.

Her ne kadar bu spora başlayan kişi, sonucu bir an önce görmek istiyorsa da bu mümkün değildir. Antreman saatinden tutun da, beslenmenize kadar birçok faktörü bir hizaya sokmak gerekmektedir bir sonuç alabilmek için.

Bu spor sayesinde kilo alabileceğiniz gibi kilo da verebilirsiniz. Ancak kilo vermek için ilk önce fazla kilolarınızı vermeli, daha sonra bu sporu yapmanız gerekmektedir.

3-4 yıl sonra ise, çalışmanızın sonuçlarını almaya başlarsınız. Vücüdunuzun gelişmesinin yanında, özgüveninizin de, vücüdünuz kadar hatta daha fazla geliştiğini hissedeceksinizdir.

Ve tabiki "eşkenar üçgen" bir vücüda sahip olduğunuzda hiçbir bayan size "hayır" diyemeyecektir. Vücüdünuza hayran sevgilinizle yaşarken onun sizi, siz olduğunuz için mi yoksa vücudunuz öyle olduğu için mi seviyor olduğu sorusu, kafanızı kurcalayan bir soru olarak sizi meşgul edecektir.

Vücüdunuz geliştikçe, bu sporu bırakamazsınız çünkü nasıl ki zengin olmaya başlayan bir kişinin hep daha fazla, daha fazla zengin olmasına benzer olarak, sizde geliştikçe gelişmek istersiniz, buna bir son veremezsiniz. Ancak bu bir yerde tehlikelidir, çünkü bu durum sizi narsist olmaya kadar götürebilir.

Bana göre, bu sporu bırakma anınız, kendinizi bir narsist olarak görmeye başladığınız an olmalıdır.

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..