Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '07

 
Kategori
Felsefe
 

Yolda olmak

Yolda olmak
 

Felsefeyle Yolda Olmak

Hayat bir yolculuk ise felsefe bu yolculukta donanımlarımızdan biridir.

“Her şey akar. Aynı nehirde iki kez yıkanmaz.” Hayatı(mız)ın devinimi yada akışkanlığında yolumuza devam edebilmemiz kimi zaman tesadüfleri hata “mucizeleri” dahi gerektirmektedir. Kimi zaman hayatı devam ettirmek bir adımı, bir nefes gerektirir.

Hayat akışkanlığı; uykuya, suya, sevgiye ihtiyaç duyduğu gibi felsefeye de ihtiyaç duymuştur. “Felsefe insanın merakından doğmuştur.” Diyebiliriz. Merak etmek, soru sormak, kuşkulanmak yaşam yolunun varoluşsal özelikleri içinde yer aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz…

Felsefe Kulüpleri İle Yol İçin Donanmak

Liselerimizde Felsefe Kulüplerinin yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi vardır. 2002 yılında “Ankara Felsefe Kulüpleri Platformu” oluşturulmuştur. UNESCO 2002 yılından itibaren Kasım ayının 3. Perşembesini “Dünya Felsefe Günü” olarak kutlama kararı almıştır. 2005 şubat ayında Eğitsel Kollar Yönetmenliğinde değişikler olmuş, Eğitsel kollar “Kulüpler” adını almıştır. Yeni kulüpler içinde Felsefe Kulübü de yer almıştır.

Yol İçin Azık

J. Gardın, Sofinin Dünyası adlı eserinde-romanındaki şu alıntıyı aktarmakta; “5000 Yılık geçmişinin hesabını veremeyen günü birlik yaşayan insandır.” Felsefe, insan olma ve insanlık yolculuğunda “merak, kuşku, soru sorma ve sorgulama” ihtiyaçlarımızı veya yetilerimizi kullanmamızda azık olacaktır. Sokrates inde söylediği gibi “Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez.”

 
Toplam blog
: 23
: 1322
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

Sosyolog olarak mezuniyetimle birlikte; iki yıl köy öğretmenliği (birleştirilmiş 5 sınıfta tek öğr..