Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Yolu dört gözle beklenen ‘akıllılar‘! – (3. Bölüm : Huawei Ascend W1 – Huawei Ascend W2 – HTC M7)

Yolu dört gözle beklenen ‘akıllılar‘! – (3. Bölüm : Huawei Ascend W1 – Huawei Ascend W2 – HTC M7)
 

( Not : Yazı dizimiz 2012 yılının son demleri  ile 2013 yılının ilk günleri arasında kaleme alınmış ama çeşitli nedenler yüzünden yayına verilememişti... Bu nedenle yazılar üzerinde bazı düzeltmeler yapılmasına karşın, o günkü öngörüler nedeniyle bir kısım teknik ayrıntılar atlanmış ya da hatlı yazılmış olabilir... Fark etmeden sürçü lisan edersek af ola... )

Huawei Ascend W1...

Şimdiki telefonumuzsa Microsoft işletim sistemi ailesine yeni katılan şirketlerden biri olan Huawei' den W1 modeli... Aslında bu telefonun sadece hayali kurulmuyor. Çünkü Huawei yeni telefonunun çıkacağını resmen duyurdu. Yani neredeyse % 100 gerçek bir akıllı cep telefonu karşımızda. Ekranı diğerleri kadar devasa değil, 4 inç kadar ve çok da yüksek olmayan 480 e 800 piksel çözünülürlüğünde bir IPS. W1, Qualcomm' un Snapdragon MSM8230 işlemcisini kullanıyor. 512 MB RAM' i ve 4 GB dahili hafızası var. 32 GB' a kadar da microSD kart takılabiliyor. LED flaşlı 5 megapissellik kamerası, 720p video kaydı yapabilme kabiliyeti, görüşmeler için kullanılacak ön yüz VGA kamerası da W1' in diğer tamamlayıcı özellikleri. Windows Phone 8 işletim sistemine sahip ilk ceplerden biri olan, 130 gram ağırlığındaki Ascend W1' in 1950 mAh lık bataryasıyla, en iyi batarya ömrü sunan Windows Phone modelleri arasında olduğu da iddia ediliyor. O kadar ki, 470 saatlik bekleme süresi biçilen W1' in, 3G' deki konuşma süresi de 10 buçuk saati aşabiliyor.

Büyük abi Huawei Ascend W2...

Gelelim Huawei ailesinin büyük abisi, daha gelişmiş ve donanımları daha profesyonelleştirilmiş Ascend W2 modeline. Fısıltı gazeteleri W2' nin, 515 dolar gibi son derece hesaplı bir fiyatla, Barcelona' daki Mobile World Congress 2013 etkinliğinde sunumunun gerçekleştirilebileceğini iddia ediyor. W1 modeline nazaran daha yüksek çözünülürlüklü ve daha büyük, yani 4,5 inçlik ultra hassas  dokunmatik bir ekranının olacağı düşünülen W2' nin, hem Lumia 920' de olduğu gibi eldivenle kullanılabilecek kadar üst düzey bir hassasiyete sahip olacağı, hem de 720p HD çözünülürlüğe sahip videolar çekeceği düşünülüyor. 8 megapiksellik kamerası, çift çekirdekli 1.5 GHz işlemcisi, 1 GB RAM' i, 16 GB dahili hafızası ve 2800 mAH kapasiteli bataryasıyla W2' nin kardeşi W1' den çok daha yüksek kalitede ve donanım özellikleri bakımından kapsamlı olacağı da beklentiler arasında.

Efsaneleşmesi beklenen HTC M7...

Şimdiki telefonumuz ise HTC ailesinin yüz akı olması beklenen Butterfly ve One X modellerinin halefi M7. Söylentiler M7'de bizi FULL HD kalitede 4.7 inçlik dokunmatik özellikli bir ekranın beklediğini gösteriyor. İşlemci de hiç fena değil: 1.7 GHz Quad-Core Snapdragon enfes kalite bir işlemci. Çok yüksek hızda internet deneyimi için WWAN' da LTE desteği ve 42 MBps hızında HSDPA var.

Akıllı telefon dünyasında efsaneleşmesi beklenen bu modelde, 13 MP' lik 1080p kalitesinde video çeken ultra çözünülürlükte bir kamera da bekleniyor. Öngörülerdeki 2 GB RAM ve 32 GB' lık depolama alanı da bu üstün özellikleri son derece mükemmel bir şekilde tamamlayan nitelikler.

Yolu Dört Gözle Beklenen ‘ Akıllılar ‘ ! – ( 3. Bölüm : Huawei Ascend W1 – Huawei Ascend W2 – HTC M7 )

__________________________________________________________________________________

Not: Benzer yazıları bulabilmek için yukarıdaki ana linke tıklayabilirsiniz...

 

 

Editörüme: Yazımın ana sayfa linkini, okurlarımın benzer türden yazılarıma ulaşabilmeleri için tıklanabilir halde bırakırsanız çok memnun olurum...

 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..