Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

YORGUN BAKIŞLARA ETKİLİ ÇÖZÜM!

Kaşlar bakışlara derinlik ve anlam katar. Zamanla, kaş dokuları düşmeye başlar ve yüz bölgesinde özellikle bakışlarda yorgunluk ve yaşlanma hissi uyandırır. Düşük kaşlar, kaşların ortasında ve alın çizgisinde kırışıklıklara neden olabilir.

Yorgun bakışlara sebep olan düşük kaşlar tek gözde veya her iki gözde de görülebilir. Bazı durumlarda belli belirsiz sarkmalar meydana gelir ve bazı durumlarda sarkık kaşlar göz bebeği seviyesine kadar düşebilir. Bu ve benzeri durumlarda görme kısıtlanır ve kişi görme kaybı yaşayabilir. Zayıf kaşlar ayrıca yorgun bir görünüme neden olabilir.

Kaş kaldırmanın birçok yöntemi mevcuttur

İple kaş kaldırma yöntemi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok kaş kaldırma yöntemi geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden biri de iple kaş askılama işlemidir. Bu basit bir işlemdir çünkü ameliyat gerektirmez. Kaşlar, bu işlem için özel olarak yapılmış bir ip ile yukarı doğru hareket ettirilebilir. İşlem yaklaşık 30-40 dakika sürer ve lokal anestezi altında yapılır. İşlemden sonra dikiş kullanılmadığı için iz kalmaz.

Fokus odaklı ultrason yöntemi

Diğer bir yöntem ise fokus odaklı ultrason yöntemidir. Bu yöntemde kaş bölgesine elektromanyetik ses dalgaları uygulanır. Ses dalgaları cilt dokusunu ısıtarak kolejen üretimi artışı ve sıkılaşma ile kaş bölgesinin kendini yenilemesine yardımcı olur. Kişideki kaş düşüklüğüne göre uygulanacak seans sayısı değişiklik gösterebilir. İşlem süresi genellikle yaklaşık 20 dakika sürer.

Botoks yöntemi

Kaş kaldırmanın bir diğer yöntemi de botoks işlemidir. Botoks ile kaş kaldırma yöntemi ameliyattan korkan kişiler için oldukça uygundur. Botoks ile kaş kaldırma yönteminde süreç kaş analizi ile başlar. İşlem, belirlenen yere botoks enjekte edilerek gerçekleştirilir. Uygulama sürecinde özel bir ince uçlu iğne kullanıldığı için kişi ağrı hissetmeyecektir. İşlem sonrası kızarıklık ve şişlik müdahale gerektirmeden kendi kendine kaybolacaktır. Operasyon sonrası kaldırılan kaşlar ile düşük ve yorgun ifadesi giderilerek kişi canlı ve genç bir görünüme kavuşur.

Browlift (kaş kaldırma) cerrahi yöntemi

Düşük ve yorgun kaş görünümünün aksine kalkık kaş görünümünü elde etmek için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de kaş kaldırma cerrahisidir. Günümüzde Bella eyes, cat eyes olarak da adlandırılır. Bu yöntemde kaşlar kaldırılır ve gözler olduğundan daha çekik görünür. Bu işlem; göz kenarlarından, kaz ayaklarından ve göz kapaklarından düşmeye başlayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Uygulama sayesinde kişi bu sorunlardan kurtularak istediği enerjik ve genç görünüme kavuşabilir.

Kaş kaldırma yöntemi cerrahi bir işlemdir, bu nedenle alanında uzman bir plastik cerrahlar tarafından yapılmalıdır. En avantajlı yönü iz kalmaması ve kesiğin tamamen saçlı deride kalmasıdır. Ameliyattan sonra 1 gece hastanede kalınarak ortalama 7 gün normal hayata dönülebilir.

Bu işlemleri yaptırmaya karar verdiğinizde mutlaka alanında uzman bir doktora danışmalısınız. Bu süreç tüm yüzü etkilediği için sadece gözler değil yüzün tamamı değerlendirilmelidir. Uzmanlar yüz hatlarınıza göre bir program uygulayacaktır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..