Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '09

 
Kategori
Seçim
 

Yorum

Yorum
 

UNUTANLAR HATIRLASIN DİYE


Medya, biraz da espri katarak, "Sahiller Kızardı" benzetmesi yapınca, Başbakan alıştığımız gibi, yine kızdı. Evet, sahiller kızardı, Başbakan da ampul sarısını seçip, Antakya' ya, Saray Otelin, Padişah Otağı adlı, özel bölümünde tatile gitti.
Fransızlarla yapılan uzun diplomatik görüşmeler sonucunda, 23 Haziran 1939 da, anlaşma sağlanmış ve Hatay'ın Türk topraklarına katılması kabul edilmişti. 29 Haziran 1939 da toplanan, Hatay Meclisi, heyecanlı ve duygulu bir toplantının ardından, kendini fesh etmiş, Anavatana katılma kararı almıştı. Atatürk Hatay için çok uğraş vermişti, ama bu mutlu sonu, ne yazık ki görememişti. Unutma özürlü olan, insan hafızası, ne yazık ki, bunu da unuttu. Hataylılar da vefa borçlarını, unutarak ödediler.

Başbakan, Antakya, Saray Otelin Padişah Otağında tatil yapıyor. Yandaşları onu, Padişah yapmışlardı, ondan herhalde. Sahiller Kızardı benzetmesine kızan Başbakan, termal havuzlarda, yorgunlu atarken, belki doğru olanı da görür, ve muhalefetin kazandığı Belediye başkanlıklarına da gider, kazananları kutlar. İşte doğrusu budur. Başbakan, hepimizin Başbakanı değil mi?

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..