Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

YouTube Abone

YouTube’da Abone Sayısını Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olan Youtube’da dijital pazarlama alanında abone sayısı büyük bir öneme sahiptir. Markalar ve bireysel girişimciler Youtube’da yayın yaparak yeni kitlelere ulaşmaya çalışıyor. Günümüzde neredeyse hemen hemen her branşta bir kanal bulabileceğiniz Youtube, her sorumuza cevap verebilir hale geldi. Durum böyle olunca, kanalların takipçi sayısı da oldukça önemli hale geldi. Özellikle takipçi, beğeni ve özel içeriklerle kanal sahiplerine ciddi kazançlar sağlayan Youtube, dünyadaki tüm konvansiyonel TV kanallarını alt üst etmiş durumda. Buna rağmen zahmeti çok olduğu için en çok ihmal edilen sosyal medya mecrası dememiz doğru olur.

YouTube kanalınızda; hedef kitleniz, kitlenizin dışında da insanlara ulaşmak istiyor ve abone sayınız artsın istiyorsanız aşağıda sıralananları ihmal etmeyin.

YouTube’da en az haftada bir içerik yayınlayın. Videolarınızın sonuna ‘’End Card’’ eklemeyi unutmayın. Videoların içine abone ol ve beğen animasyonları ekleyin. Kanalda kaç videonuz olduğundan ziyade kalite videolar yüklemeye gayret edin. Videolarınızın altına gelen yorumların hemen hepsine cevap verin ve cevap vermekte hızlı hareket edin. YouTube kanalınızın websitenizde ve diğer sosyal medya kanallarından tanıtım yapın. Sizin dışınızdaki diğer kanallarda hoşunuza giden yorumlara ‘’like’’ atın. Videolarda yapmacık olmaktan uzak durun, samimiyetinizi ve kişiliğinizi katın. Mutlaka yorum yapın videoyla ilgili. Youtube SEO yapın, Google SEO kadar olmasa da bu etkin bir hareket olacaktır. Kanalınızın biosundaki ilgili bilgileri düzenleyin ve kısa olmamasına açıklayıcı olmasına özen gösterin. Kanalınız için bir tanıtım videosu hazırlayın ve tüm bu videoyu tüm sosyal medya platformlardan paylaşın. Videolarınızın süresinin 10 dakikayı geçmemesine özen gösterin. Başlık seçiminde seçici davranın. Hazırlayacağınız içerikte eğlenceli olun ve Kurumsal duruştan uzaklaşın. Kanalınızın izleyicilerinden öneriler alın ve interaktif olmaya çaba gösterin. Bilmediğiniz bir alanda içerik üretmeyin, kendinizden emin olduğunuz ve bildiğiniz konularda içerik üretin. Kanalınızda hedef kitlenizin tanıdığı, alanında profesyonel kişileri konuk edin. Her ay yayınladığınız videoların mailing çalışmasını oluşturun ve datanıza gönderim yapın. Video çekmeyi planladığınız konularınızı bölerek farklı oynatma listeleri oluşturun. Videolarınıza atlama seçenekleri uygulayın. Bütçeniz varsa kanalınızın reklam videosunu hazırlayın ve reklam verin ancak takipçi ya da beğeni satın alamamaya özen gösterin. Videolarınızda merak unsuruna önem verin ve her videonuzun sonunda bir sonraki videonuzla ilgili merak uyandıracak bir şeylerden bahsedin.

 

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..