Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Yüksek Basınç

Yüksek Basınç
 

Yüksek basınç etrafımızda kol geziyor. Batı kanlı dişlerini bir kez daha gösteriyor. Anlayana, aslında 1947 yılından sonra Türkiye üzerinde ciddi batı baskısının arttığını görebiliyoruz.

Türkiye’de uçak fabrikasının kapatılması bu sebeple olması kuvvetle muhtemeldir.

Devrim arabasının önce ürettirilip sonra ezdirilmesinin nedeni kuvvetle muhtemel budur.

Türkiye’nin güvenlik sorununu Avrupa’ya emanet etmesi, tehdit altında kaldığında ise “Yanında yokuz, başının çaresine bak”  denilerek dımdızlak ortada kalmasının nedeni kuvvetle muhtemel budur.

Adnan Menderes’in ABD’yi Rusya ile dengeleme çabasının neticesinde gerçekleşen olayların aslı kuvvetle muhtemel budur.

Din ve ırkçı terör faaliyetlerinin nedeni kuvvetle muhtemel budur.

Türkiye’de tarımın bitmesinin nedeni kuvvetle muhtemel budur.

Proje bazlı esaslı bilim ve teknolojilerin gelişmesi yerine, birçok kurumun (Türkiye’nin en önemli kurumlarının) Batı’nın yancısı, montaj sanayicisi olmasının nedeni budur.

Nuri Demirağ gibi bir sanayi duayenini koruyamayan, onun batışını sağlayan kuvvetle muhtemel budur.

Türk insanına 1938 ve en son 1939 Hatay’ın Türkiye’ye katılmasına kadar olan tarihin anlatılıp, 1938’den sonrasının “Kore Savaş’ının, Kıbrıs Harekâtı’nın,  Asala Terörü ile PKK’nın kökenleri ve benzerliklerinin 1885 sonrasında Ermeni ayaklanma girişimleri arasındaki benzerlikler, Darbeler tarihi; Türkiye’de askeri darbelerin kökenleri, nedenleri, sonuçları, darbelerin kazananları ve kaybedenleri, Dini cemaat ve tarikatların kökenleri ve Türkiye’nin bekasına kast eden teröre bulaşan dini grupların kökenleri. Kaplancılar, Fethullahçılar, Aczmendiler, Sivas Olaylarının Nedenleri, Türkiye'de Faili Meçhul Cinayetler Tarihi, Türkiye'de Siyasi Cinayetler Tarihi, Çorum ve Maraş Olaylarının Zeytin Ayaklanması ile alakası daha birçok olaylar…

Gibi birçok konuda neler olduğunu herkesin kulaktan dolma bilgiler ışığında değil, tüm bunların belge ve bilgilere dayalı somut bilgiler ışığında mutlaka insanlarımıza anlatılması yakın tarih diye bir ders ki bu seçmeli de olabilir, ( bence zorunlu olmaları daha iyi olur)

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..