Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '19

 
Kategori
Felsefe
 

Yüksek Tepeler

İhtimalleri görüp fırsatları değerlendirmek! Ne kadar da gerekli insan için. İhtimalleri görebilmek bir yetenektir ama ancak iyi düşünce ile gerçekleştirilebilir. İhtimaller her zaman tam karşımızda ve değerlendirilmek için çırpınırlar.

Ama şimdi ne yapıyoruz?

Fırsatları değerlendirmek yerine bocalıyoruz. Olmadık şeyler peşinde koşup vakit kaybediyoruz. Buna da sosyal aktivite diyoruz. Kısaca birilerine hava atmak. Oysa ele geçen boş şeyler. Bu bizi daha da bunalıma sürüklüyor. Bunalımdayız çünkü ihtimalleri görmek gibi bir kabiliyetimizi yitirdik.

Belli bir noktaya ulaştıktan sonra değişmek zordur. Fakat insanın da yapamayacağı şey yoktur. işte bu yapabilme gücü, keskin bir kılıç gibidir. Karar anı uzay zaman ve mekanında büyük bir sıçrama yaratır. Kararlılık bir kanıttır. Evren de kanıtları sever. Gerçekçiliği sever. Samimiyeti sever. Bu yüzden ihtimalleri görelim ve en iyi kararları alalım. İşte bu an, yaradılışımızın hakkını vermiş oluruz.

Teknoloji vakit kazandırır. Bu vakti verimli kılmadığımız için bunalımdayız.

Neden?

Fiziksel aktivitelerimiz azaldı. Aktivite olduğu sürece çaba var demektir. Fiziksel yorgunluk aslında mutluluğu ve huzuru da beraberinde getirir. Bu yüzden hareket berekettir. Hareket hayat kurtarır.

Doğa güzel, akıllı, huzur verici, hayat kurtarıcı olduğu kadar da acımasızdır. Güçsüze yer yoktur doğada. İnsanoğlu gücünü yitirdikçe, kabiliyetlerini, yeteneklerini kaybettikçe, her geçen gün kaçınılmaz sona yaklaşacak: Yani eleme potasına yerleşecektir.

Doğa, güçsüzleri öğütür. Yerine yenilerini getirmekte gecikmez. Tabiat kendine yapılanı asla unutmaz. Misli ile cevap verir. Çünkü evren yapılanların iyi ve kötü değerlendirmesini yapamaz ancak iyi ve kötünün dengesini kurar. Doğa sadece dengenin peşindedir ve bu dengeyi kurabilmek için yapamayacağı şey yoktur.

Doğa, yokluğu ve varlığı ile kendini daima hatırlatır. Unutmayalım ki: Her zaman yok etmek mümkün fakat her zaman geri getirmek mümkün değildir.

Hiçbir akıl, hiçbir güç doğa karşısında duramaz. Daima yeniktir. Bu yüzden insanın da kendini bir gözden geçirmesi gerekir.

 

 
Toplam blog
: 79
: 199
Kayıt tarihi
: 03.12.16
 
 

12 Mayıs 1971 yılında İzmir/Türkiye'de doğdu. Kevser Yeşiltaş, Tasavvuf, Gizemcilik, Ezoterizm, Ç..