Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Haber
 

Yum(urta)ruk

Yum(urta)ruk
 

Bu düşmanlığın çözümü bellidir...


Bana göre Deniz Baykal'a atılan yumurta ile Ahmet Türk'e karşı yumruklu saldırının bir farkı yok.İkisi de çok çirkin ve siyasî düzeyimizin,bölünmüşlüğümüzün,kindarlığımızın dışa vurumudur.

Peki bu düzeysizliği ve seviyesizliği nasıl ortadan kaldırabilir,aradaki kalın duvarları nasıl yıkabiliriz?

Tabi ki karşımızdakinin yerine kendimizi koyarak.Bir diğer deyişle ve moda tanımıyla "empati" yaparak.

Öteden beri Kürt siyasetçilerin Abdullah Öcalan merkezli ,AB ve ABD destekli ,demokratik özerklik adı altında bağımsız Kürdistan yoluna parke taşlarını döşeme politikası ,sert söylemleri zaten çok hassas olan Türk ve Kürt dengelerini altüst etti.

Devletin bu altüst oluşun alt yapısını hazırladı.Yıllardır kart-kurt diyerek insanları oyaladı.Aşiret,ağalık,şeyhlik ve dervişliğin önünü alamadı.Ülkemin gencecik insanları Güneydoğunun dağlarınların canlarını bıraktı.Kürt gençleri yokluk,yoksulluk,çaresizlik ve yalnız bırakılmışlığın öfkesini dağa çıkarak ,devlete kurşun sıkarak çıkardı.

Sevr ile ötelenen ABD ve İngiliz'lerin Kürdistan senaryolarını unutmuş değilim.Güneydoğu yüzölçümüne eşit Girit adasının Osmanlı'dan koparılışı bugünkü açılım politikalarının kopyasıdır.

Bütün bunları altalta koyunca insanları birbirine düşman edilmesinin hiç de zor olmadığı görünüyor.Van'da Deniz Baykal'a yumurta,Samsun'da Ahmet Türk'e yumruk atılıyor.Bu kin ve nefret ortamında Tayyip Erdoğan kendini koruma ordusu içinde güvende hissediyor.

Siyasi partilerin seçmenleri ve oy deposu işçiler,memurlar,emekliler,kadınlar,öğrenciler siyasete yön veremedikçe,siyasi parti ve seçim kanunu değişmedikçe,partilerdeki "tek adam" yönetimi değişmedikçe bazı şeyler de değişmeyecek.

Üç dönem iktidar olan İngiliz İşçi Partisi(dikkat;İşçi Partisi) lideri Tony Blair kendiliğinden liderliği bıraktı.Şimdiki liderin ismini(*) hemen söyleyecek kaç kişi var aramızda?

Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok.Bu politikaların alternatifi Atatürk İlkelerine sıkı sıkı sarılmak ve bu ilkeleri geliştirmek,ileriye taşımakla,birbirimizi anlalamak ve çözüm üretmekle bu işin altından kalkarız.

Başka Türkiye yok.

(*)İngiltere Başbakanı ve İşçi Partisi Lideri Gordon Brown

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..