Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yumruk demokrasiye değil teröre tepkisidir

Yumruk demokrasiye değil teröre tepkisidir
 

2009 yılında Trabzon araklıda Tayyip Erdoğanda yumruktan nasibini almıştı.


Terör eylemleri yıllardan bugüne kadar acı vermiş öfkeyi ise körüklemiştir, AKP iktidarının döneminde iki kat daha artan terör eylemleri ülke halkınında sabrını taşırmış sonunda öfke şiddet eylemlerine dönüşmüştür.

Devleti yöneten AKP iktidarı yönetimde başarısız olduğu gibi terör eylemlerinde ise gereken önlem alınmadığı gibi terör destekçilerini affeden birde yasa hazırlama çabasına girmiş bu durum gerek muhalefetin gerekse ülke halkının tepkisine yol açmıştır.

Yoksullukla mücadelede ise devleti yöneten iktidar her ne kadar başarı sağladığını iddia etsede ""görünen köy kılavuz istemez ""misali yoksulluk kat kat artmış aile içi şiddet ve intiharlar ardı ardına gelmiş bu toplumsal yara giderek büyürken yine iktidardakiler bunu görmezden geliyor ülke halkının feryadına kulak tıkayıp olayları görmezden geliyor.

Sosoyal devlet olma özelliğini dahi gösteremeyen AKP iktidarı tam tersine ülkedeki fakir halkı sadakacı bir toplum haline dönüştürmeyimi planlıyor yoksa ülke ekonomisini güçlendirerek sağlıklı bir toplum olma yolundamı ilerliyor bir gerçek varki sanayisi çökmüş tarımda yok olma noktasına gelmiş toplum bireyleri borç batağına batmış bankalara kul edilmiştir.

Güneydoğuda terör hiçbir zaman son bulmayacak ülke halkının teröre duyduğu öfke çığ gibi büyüyecek zaman zaman devleti yönetenler ülke halkının şiddetine maruz kalacaklardır, çünkü AKP iktidarının Kürt vatandaşlarımıza karşı AÇILIM adı altında uyguladığı psikolojik eylem başarısızlıkla sonuçlandığı gibi ülkedeki farklı toplumların bölünme ve ayrımcılık düşüncesinide beraberinde getirmiştir.

Açılım yapılacaksa önce güneydoğuda toprak reformu yapılmalıdır, toprk ağalarının bölge halkını karın tokluğuna köle gibi kullanması her halde kabul edilir birşey değildir, bu durum yıllardan beri böyle gelmiş böyle gitmektedir artık teröre dur denilecekse toprak reformu yapılmalı o bölgedeki insanlara toprakları geri verilmelidir.

Toprağıyla uğraşan toplum bireyleri gerek sosyal alanda gerekse ekonomik alanda vir nebzede olsa kendi yaralarını kapatacaktır, bunun yanı sıra bölgede eğitim hızlandırılmalı toplumda eğitim seviyesi yükseltilmeli, buna bağlı olarakta sosyal aktivitelerede yer verilmelidir.

Devleti yönetenler bu bölgede yatırımlar yapmalı işsizlik minimuma düşürülmelidir, hani atalarımız demiş ""Aç köpek fırın yıkar"" bu çok doğru söylenmiş bir sözdür, aç kalan eğitim seviyesi düşük hatta okur yazar bile olmayan kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın terörist olmaları, kandırılmaları, korku ve şiddetle yıldırılmalarak terörist olmaları devletin hatasıdır.

Gelelim AKP ve BDP nin yani eski DTP nin açılım ve demokrasi yalanlarına güneydoğuyu temsil eden Ahmet Türk eğer demokrasi istiyorsa önce toprak ağalığını bıraksın topraklar köy halkına devretsin, köle gibi çalıştırılan bir toplumda demokrasi olmaz, çünkü toprak ağalarının dayatması ile işler yürümekte seçimlerde dahi onun istediği yol izlenmektedir durum böyle olunca Güneydoğuda demokrasi aranamaz. Demokrasiyi yok edenler uydurma bahanelerle bölgede demokrasi istemeleride göz boyamadan öte birşey değildir.

Güneydoğuda demokrasi adına eylemler yapmak halkı devlete karşı kışkırtmak bölücü propagandadan başka birşey değildir, şimdi bu eylemlere AKP iktidarıda dahil olarak kürt açılımı adını verdiği uyduruk hikayelerle türk halkını uyutmak gündem değiştirmek hiçte ahlaki olmamakla beraber ülkenin kaosa sürüklenmesine mahal vermektir.

Yumruk Ahmet Türke ve AKP li bakana vuruluyorsa bu ülke halkının bir mesajı arkası gelecek eylemlerin habercisidir, iktidar ülke halkını görmezden gelerek diktatörlük yönetimi gibi kendi dayatmalarıyla ülke yönetmeye kalkmamalı, yoksullukla işsizlikle mücadele etmelidir.

Başbakan Tayyip Erdoğan' ın zaman zaman yaptığı gaflar affedilir gibi olmamakla beraber ülkede öfkeyide körüklemektedir, buna bir örnek vermek gerekirse milyonlarca aç issiz ordusu varken ülkemizde tv kanallarında boy gösterip ülke halkının myıllk milli geliri 10.000 dolar oldu bunu 15.000 dolara çıkartacağız demesi çok ayıp bir yalandır bu rencide edici ahlaki olmayan sözlerdir.

Ne zaman ülke ekonomisi tavan yaptıki esnaf ve sanayici kan ağlarken tarım çiftçisi inim inim inlerken işsizlik sefalet çığ gibi büyürken kişi başına düşen milli gelirin 10.000 dolar olması mümkünmü bunu birde sokaklara inip görsünler gerçeği anlasınlar ezber yapıp şark kurnazlığı ile bu ülke vatandaşı yalanlarla kandırılmayı haketmiyor.

Bütün bunların bir bedeli olacaktır, akp ikitidarı aklını başına devşirmezse bu bedeli ödemeyede hazırlıklı olmalıdır.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..