Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '14

 
Kategori
Hayvan Psikolojisi
 

Yunus Balığı gibi kim olabilir ?

Yunus Balığı gibi kim olabilir ?
 

YUNUSLARA ZARAR VERENLER İNSAN MI DİYE DÜŞÜNMEK GEREK. İNSANLIK ONLARI SARIP KOLLAMAK VE HER ZAMAN SEVMEKTİR. SEVİN Kİ SEVİLİN.


Yunus Dünyanın en harika ve muhteşem canlılarındandır. Bu muhteşem güzellik tüm insanlık için ibretlik bir şekilde denizler ve okyanuslarımızda en görkemli haliyle yaşamaya devam etmektedir. Böyle güzellikler insanlar için çok büyük şans demektir. Bu şansı bir insan çok iyi değerlendirmeli ve ondan çok şeyler öğrenmeye gayret etmelidir.

Yunus balığı her hali ile diğer balıklardan veya kendi türündeki canlılardan çok ama çok büyük farklılıklar ve zenginlikler gösterir. Bu farklılıkların en başında ise çok ama çok büyük  merhamet abideliği gelmektedir. Şöyle bir yüzüne bakıldığında devamlı gülen bir yüz ve sevimlilik görülür. Yunuslar insanoğluna tarihte hep yardım etmiş ve onlara  her zaman yol gösterici olmuştur. Denizlerde insanların kılavuzluğunu hiç çekinmeden usanmadan ve bıkmadan yapabilen tek canlı olma özelliği taşımaktadır. Böyle bir canlı daha denizlerde yoktur.  Onlar iyi manada denizlerin sanki Şahin'i veya Kartal'ı olmuşlardır. Hiç bir zaman onlardan insanlara kötülük gelmemiştir. Gelmesi de asla beklenemez.

Bu değerli varlık deniz ve okyanusların en değerli incileridir. Kıymetleri para veya başka hiç bir şey ile ölçülemez. Denizlerin misafirperver ve kadirşinas canlılarından en güzeli her zaman onlar olmuştur. Bir insan yunusa bakıp ondan öğreneceği ve ibret alacağı çok ama çok şey vardır. Ama bunu anlayabilen insan sayısı maalesef çok azdır. İnsanoğlu çiğ süt emdiğinden dolayı gerçekten içlerinde çok nankörce davrananlar, maalesef üzülerek belirtmek gerekirse, hayvanlara çok kötü davranan ve onların yaşam haklarını ellerinden alan insan sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Keşke insanların hepsi merhametli olsa veya iyilik meleği olsalar, maalesef böyle insan çok azdır. Bunların bizler, ülkemiz ve dünya için çok sayıda olmasına acilen  ihtiyaç vardır. Çevreci bir dünyaya, çevreci bir topluma, çevreci eşe, çevreci dosta, çevreci arkadaşa bu dünyanın çok ama çok ihtiyacı vardır.       

Yunuslar tüm dünyada denizcilerin, gemilerin, yatların, sandalların ve deniz yolcularının her zaman kılavuzu olmuştur. Sanki bir iyilik meleği gibidir. Örneğin denize düşen bir insana en çok yardım edebilecek deniz canlısı, muhakkak ki Yunuslarımızdır. Gerçekten ama gerçekten bizler için Yunuslarımız  çok kıymetlidirler. Bu kıymeti bilenlere aşk olsun Ne mutlu kadir kıymet bilenlere.

MERHABA SİZLERE EYY DOST CANLISI YUNUSLAR, MERHABA! YOLUNUZ HER ZAMAN AÇIK OLSUN, ÖNÜNÜZ HER ZAMAN BERRAK VE PAK OLSUN, SİZE HİÇ KİMSE ZARAR VERMESİN. SEVGİLER SİZİNLE OLSUN...........    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..