Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yüreğinin sesini dinle

Yüreğinin sesini dinle
 

Zaman, zaman istediğimiz bir şeye ulaşmak için bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kalırız. Bir şeyi çok istiyorsak başka birşeylerden vazgeçmemiz gerekir. Her vazgeçiş, yeni bir başlangıçtır aslında. Önümüzde, kendi tercihlerimiz doğrultusunda yeni, yeni kapılar açılacaktır. Belki, tercihlerimiz bizi umut ettiğimiz başarı ve mutluluğa götürmeyecektir. Belkide sonrasında hata yaptığımızı farkedip, acı çekmemize neden olacaktır. Ama bu kişisel seçimlerimizi kendi irademizle yaptığımız için sonuçları her ne olursa olsun, yaşanacaklardan gerekli tecrübeleri çıkartmak durumundayız.

Hayatta en zor olan şey nelerden vazgeçip, nelerden vazgeçemeyeceğimize karar vermektir.

Maalesef, biz insanoğluna önümüze çıkan seçeneklerin bizi nereye götüreceğini önceden görebilme yeteneği verilmemiştir.
Bu nedenle seçimimizi yaparken tek rehberimiz yüreğimizdir. Düşlerinizi, tutkularınızı, inanç ve ideallerinizi kuvvetli bir şekilde yüreğinizin derinliklerinde hissedebiliyorsanız, kısacası ne istediğinizden eminseniz, vereceğiniz karar en doğru karardır ve bu karardan asla vazgeçmeyin.


Yaşam keşkelerle geçmeyecek kadar kısa ve acımasızdır. Yüreğinizin sesini dinlemek ileriki yaşamınızda keşkelerle dolu zaman geçirmenize engel olacaktır.

"Billy Elliot" filmini izleyenler bilirler, O yüreğinin sesini dinleyen, düşlerinin peşinden koşan, kendi alınyazısını oluşturan bir çocuktu. O hiç bir zaman vazgeçmedi, kendine inancı tamdı, herkese bunu kanıtladı ve düşlerine ulaştı.

Yaşamdan asla yılmayın, aslında başarı çok yakındadır, sadece yüreğinizin size rehberlik etmesini bekler.

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..