Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yıldızlar ve özgüvenli birey

Yıldızlar ve özgüvenli birey
 

Günün Anlamı : Bugün benim için ‘’YILDIZLAR’’ günü

Bugün gökyüzüne bakınız. Orada size göz kırpan bir yıldız göreceksiniz. Hemen o yıldızın yanındaki benim yıldızımdır ve bana her zaman göz kırpar. İnanmayan uzay tapu dairesinde bir inceleme yapabilir ve aksini kanıtlayana benden bir yıldız armağan edilir. Siz de bir yıldızsınız. Kendinizi özelleştirin. Ve kime göz kırptığınızı, kimin için göz kırptığınızı ve neden böyle gözlerinizi kırpıştırdığınızı bize söyleyin. Sizi her akşam gökyüzünde seyretmek benim için büyük bir keyif olacak.

Günün Duası: Tanrım, her gökyüzüne baktığımda bana armağan ettiğin yıldızımın hep orada durmasını sağladığın için sana minnettarım.

Günün Onaylaması: Benim ne zaman yıldızım göz kırpsa bana şans verdiğini bilirim.

Günün Notu: Bir gözün içine baktığınızda o gözde parlayan bir yıldız görüyorsanız, yaşam sizin için henüz sönmemiş bir alevdir. Yaşamın anlamı daima gözlerin içindeki parlayan yıldızlardadır. Ya gökyüzüne bakın, ya gözlere... Hele sizin için parladığına inandığınız bir çift göz bulduysanız, yaşam sizin için daha keyifli ve yaşanılır olacaktır.

Günün Sözü: İnsanlar, her durumdaki olaylar karşısında güvenilir ve tutarlı bir şekilde baş ettiğinizi gördüklerinde, doğal olarak size güvenmeye başlarlar. Başkalarının güvenini kazanmanın daha iyi bir yolu, onlara güvendiğinizi hissettirmektir. Bülent Göncü

Evrenin Kütüphanesinden : Max Handel tarafından geliştirilen bir yöntem ile her bireyin hayatında yüksek bilinç, denge ve uyum geliştirmesi için burcuna uygun müzik dehaları şunlardır:

Koç: Bach, Boğa: Tchaikovsky, İkizler: Wagner, Yengeç: Mahler,
Aslan: Debussy, Başak: Meyerbeer, Terazi: Verdi, Akrep: Liszt,

Yay: Beethoven, Oğlak: Handel, Kova: Shubert, Balık: Chopin

Günün Yasası : ÖZGÜVENLİ BİREY YASASI

Kendini sadece doğduğu ve var olduğu için seven her canlı özgüvene sahiptir.
Tanrı ile bireyin arasında sıcak ve samimi bir ilişki için; doğmak ve var olmak yeterlidir. Siz bakmayın tanrı ile sizin aranıza girenlere ve tanrıyı size karşı korkutucu gösterenlere. Tanrı sizi yargılamaz, yargılayan zihinlerdir insanları. Özgüveni olan bir insan bu evrende sadece üç ilkeye dikkatini vermelidir.
Ne yapıyorsa önce kendisi için harika olmalıdır.
Sonra yaptığı eylem hiçbir canlıya zarar vermemelidir.
Daha sonra yaptığı şey evrene artı değer katmalıdır.
Bu ÜÇ ilkeye uyan herkes özgüvenli birey olarak mutlu ve huzurludur.

Resim: Bülent Göncü (Aşk Simyası Sergisinden)

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..