Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bir çocuğu kendimize örnek alalım

Bir çocuğu kendimize örnek alalım
 

Geçen haftasonu, 13 yaşındaki kızım Volgayla yazlık evimizin bahçesinde yemek yiyiyorduk. Harika bir yaz günüydü, kızım her zamanki gibi neşeli ve enerjikti. Ana yemeklerimizi bitirdikten sonra, meyve olarak karpuz yemeğe karar verdik. Kızım Volga'nın bana yaşama dair bir ders öğretmek üzere olduğunun henüz farkında değildim.

Birçok yetişkinin yaptığı gibi bir dilim karpuzu tabağına aldıktan sonra, karpuz diliminin tamamını bitirmek yerine, bir bıçak yardımıyla karpuzun çekirdekli iç kısmını kesip ayırdığını, çekirdeklerini temizledikten sonrada karpuz diliminin, en kırmızı, en tatlı yerini afiyetle yediğini, fakat kenar kısımlarına hiç dokunmadığını farkettim.

Biz yetişkinler her gün yaşamımıza akan onca güzel şey dururken yaşamın tatsız kenarlarına odaklanıp çok fazla zaman harcarız. İş yerindeki mücadelelerimize, ödememiz gereken faturalara, yapmamız gereken işler için zamanın yetersiz kalışına, takılırız.

Ancak düşüncelerimiz, yaşam tarzımızı şekillendirir. Neye odaklanırsak, o doğrultuda kendi kaderimize bir yön çizmiş oluruz. O halde günlük yaşamımıza , iyi şeylere odaklanarak başlamalıyız.

Öncelikle kendi içimizde varolan eğlenceli yönlerimizle, tanışıp, içimizde gizlenmiş olan, neşeli, enerjik çocuğu ortaya çıkartalım. Çocukların olumlu niteliklerini örnek alalım. Çocuklar çevrelerinde ne olursa olsun tamamen yaşadıkları anda sabit kalabilme özelliklerine sahiptir, bunu incelemek için kendimize zaman ayıralım.

Aslında bir çoğumuz yetişkin olmamıza rağmen hala çocuk gibiyiz, sadece dış görüntümüz onlardan daha farklı. Belki, çocuklar kadar enerjik değiliz, onlar gibi oyunlar da oynamıyoruz. Ama eminim ki hepimiz yetişkin kostümlerimizin altında, aslında çok basit ihtiyaçları olan, çocuklarız. İçinizdeki çocuğun yok olmasına asla izin vermeyin.

Gandhi'nin de ifade ettiği gibi: "Yaşamınızda en çok görmek istediğiniz değişikliğin, bizzat kendisi olun".

Kendi günlük yaşantınızda mümkün olduğunca, iyi şeylere odaklanmaya çalıştığınızda, sahip olduğunuz veya olmak istediğiniz herşey, olumlu yönde gelişme gösterecektir.

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..