Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '17

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Yurtdışı Tatil İçin Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Yıllardır süregelen bir hayalimi gerçekleştirip geçtiğimiz haftalarda yurtdışına tatil için çıktım. Tabii pasaport başvurusu, vize başvurusu için gerekli evrakları toplama derken pek de kolay bir süreç olmadı. Burada ertesi gün için biletini alıp farklı ülkelere gezmeye giden batılıları kıskanmamak elde değil.

Fakat bu süreçte yaşadığım en büyük sorun ucuz uçak bileti bulma konusundaydı. Ne yazık ki Ryanair, Easyjet gibi gerçekten low cost yani düşük fiyatlı havayolu şirketlerimiz yok. Turkish Airlines gibi dünyanın en önde gelen havayolu firmalarından birisine sahip olmanın haklı gururu var tabii fakat fiyatlar da kalite doğrultusunda yüksek. Oysa ki bir Ryanair ile Avrupa şehirleri arasında 10 EUR gibi komik fiyatlara bilet bulmak mümkün.

Ben yine de ilk bilet aramam sonrası yaşadığım ben ucuz bilet bulamayacağım korkusunun da çok yerinde olmadığını farkettim. Bu konuya epey kafa yormuş biri olarak yurtdışına ucuz uçak bileti nasıl bulunur konusunda birkaç tavsiye vermek isterim.

    Biletinizi en az iki ay, mümkünse üç ay önce alın. Uçuş tarihi yaklaştıkça bilet fiyatları artacaktır. Hatta uçuştan üç ay öncesi ile uçuştan birkaç gün öncesi arasında fiyatlar iki katı kadar oynayabiliyor.
    Tatilinizi Türkiye'deki resmi tatiller (özellikle ramazan ve kurban bayramı ile yarı yıl tatilleri) ve diğer ülkelerdeki resmi tatiller (özellikle Noel) sırasında yapmamaya özen gösterin. Bu tarihlerde talep çok fazla olduğundan bilet fiyatları da aynı doğrultuda artıyor.
    Sizin için yüzlerce havayolu ve acentayı tarayan bir arama motoru kullanın. Genellikle normalde sizin bulamayacağınız uçuşları gerçekten uygun fiyatlarla listeliyorlar. Google Flights, Skyscanner, Kayak, Momondo bunlardan bazıları. Gideceğiniz yeri henüz netleştirmediyseniz Skyscanner'a girip varış noktasına Her Yer yazarsanız size bulunduğunuz yerden dünyanın her tarafına giden ucuz uçuşları listeleyecek. Oldukça yararlı bir özellik.
    24 saat kuralını uygulayın. Bilet aldıktan sonra 24 saat içerisinde fiyatları kontrol edin. Eğer ucuzladıysa biletinizi iptal ettirip yeni bileti daha ucuza alın. Bunu yaparken iptal ücreti olmadığından emin olun, genellikle ilk 24 saat içerisinde cayma hakkınızı kullanabilmeniz lazım.
    Çarşamba günleri genellikle biletlerin en ucuz olduğu gündür hafta ortası olduğu için.
    İstanbul'daysanız her iki havaalanından da bileti bakın.

 

 
Toplam blog
: 6
: 79
Kayıt tarihi
: 12.10.15
 
 

Sosyoloji mezunuyum ve siyaset ve spor alanlarında okumayı ve yazmayı seviyorum ..