Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Yürütme – Yargı – Anasız yasa ve ben

Yürütme – Yargı – Anasız yasa ve ben
 

T.C. Anayasası.

I. Devletin şekli

MADDE 1.– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

 V. Devletin temel amaç ve görevleri

MADDE 5.– Devletin temel amaç ve görevleri, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

VII. Yasama yetkisi

MADDE 7.– Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.

VIII. Yürütme yetkisi ve görevi

MADDE 8.– Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

IX. Yargı yetkisi

MADDE 9.– Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.

X. Kanun önünde eşitlik

MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

***********

Yürürlükte olan Baba Yasa:

Madde 1.-  Egemenlik Kayıtsız Şartsız Benimdir.

Madde 2. – Yasarım. Asarım. Keserim. Atarım. Satarım. Çalarım. Yargılatmam.  Beddua ederim. Yeri gelse de gelmese de söverim.

Madde 3. – Her kes benim gözümde eşit haklara sahiptir. Her biriniz benim tebaam ve kullarımsınız.

Madde 4.- Devletin temel amaç ve görevleri, baba tanrıya (ek md. ‘bana’) ve onun hanedanlarına kayırsız şartsız hizmet etmektir.

Madde 0. – Yukarıda genel olarak belirtilmiş olan bu hüküm maddelerinin değiştirilmesi teklifi, önerisi, varsayımı, tezi, hipotezi dahi yasaktır. Her hakkı mahfuzdur. Aklınızdan bile geçirmeyin, hatta hissetmeyin. Sıkıysa yapın!

**********

Görülen o ki Hürrem Sultanı çok arayacağız. Osmanlı’da siyaset, T.C.’de Hanedanlık. Yeniçeri Ocağı’da kapatıldı. Asakir-i Polisiye-i Fethullah güçleri de dağıtıldı.

MİT, Emniyet, Savcı - Hâkim, Bakanlık derken Susurluk TIR’da yakalandı.

Yüzyıllardır hep aynı senaryo. Dizi saati, oyuncalar ve kısmen mekânlar değiştiriliyor. Dön dolaş yine aynı sahne. Sıkıldım ama. Biraz daha yaratıcı olun lütfen.

Yeni yeni oyunlar sergilemek için çalışıp didinen Sanatçılar sokakta Gezdikleri için yaka paça sorgulanıp haklarında olur olmaz iddianameler hazırlanırsa ve Emek’leri kepçelerle yıkılırsa olacağı budur.

Gerçi ülkede oyuncu mu biter? Hem de en sahicisinden. Başbakan, Bakan, Yargı, MİT, İstihbarat, Emniyet, Asker, Hoca hatta Ulus rollerinde bir sürü Starlarımız bulunmaktadır. Komedi, aksiyon, dram, trajedi, korku, gerilim, kim kimi yedi? Sanat ve sanatçı kültürümüz Yüz Numara.

Her şey gönlünüzce olsun, diyemeyeceğim. Her şey bundan sonra Benim istediğim gibi olsun.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..