Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Germe Ameliyatı

Yüz Germe
Yüz germe ameliyatı, yaşlanma sonucu yüzde oluşan kırışıklık ve sarkmaları düzeltip daha genç yüz hatlarına sahip olmanızı sağlar.
 
Yaşla beraber, biraz da genetik faktörler ve güneş gibi dış faktörlerin etkisiyle orta yüzünüzde ve boynunuzda sarkmalar, üst göz kapağı derisinde sarkma, alt göz kapağında torbalanma, kaşlarda düşme ve alın çizgilerinde belirginleşme, çene hattında sarkma meydana gelebilir.
 
Bu ameliyatla yüz ve boyun bölgesindeki sarkmalar giderilir, kaş pozisyonu yeniden yukarıya alınır, daha belirgin bir çene yüz görünümü elde edilir. Fazla olan deriler atılır, dikiş ve askı yöntemleriyle asılır, gerekirse ve radyofrekans, dolgu, yağ enjeksiyonu gibi diğer ameliyat dışı tekniklerle kombine edilebilir.
 
Yüz Germe Kimlere Yapılır?
Eğer ameliyata engel herhangi bir sağlık probleminiz yoksa, yüzünüzde yaşlanma belirtileri varsa ve bu durum sizi rahatsız ediyorsa bu ameliyatı olabilirsiniz.
 
Yüz Germe Ameliyatı Öncesi
Ameliyat öncesinde beklentilerinizi plastik cerrahınıza mutlaka açık bir şekilde ifade etmeniz gerekir. Bu ameliyatla yüzünüzün gençleştiğini aslında değişmediğini akılda tutmakta fayda var. Bu nedenle gelirken gençlik fotoğrafınız varsa yanınızda getirmeniz faydalı olacaktır. Sigara içiyorsanız ameliyattan 3 hafta önce kesinlikle bırakmanız gerekir, kan sulandırıcı ilaçlar ile bitkisel çay tüketimini de 1 hafta öncesinden kesmeniz gerekir.
 
Yüz Germe Ameliyatı
Yüz germe genel anestezi altında yapılır, saçlı deri içinden başlayıp kulak önünden aşağı doğru inip sonra arka ensede saç çizgisini takip edecek şekilde iziniz kalır. İhtiyaca göre uygulanabilecek birçok teknik bulunur, uygun olanı cerrahınız tarafından uygulanır.
 
Yüz Germe Ameliyatı Sonrası
Ameliyat sonrasında kan birikimini önlemek amacıyla drenler yerleştirilir, bunlar genellikle ertesi gün alınır, dikişler 7-10 gün içinde alınır. İlk 2-3 gün ödemi azaltmak adına başınızı yüksekte tutmanız önerilir. Bu dönemde morarma ve şişliklerin olması normaldir. 1 hafta-10 gün içinde normal görünüme dönmesi beklenir, 10 gün sonra işe dönebilirsiniz. Gerginlik hissi de doğaldır, birkaç gün içinde geriler. Ameliyat sonrası 2-3. ayda son görünüme yakın bir görünümü almış olur.


Doçent Doktor Memet YAZAR
 
 
Toplam blog
: 9
: 42
Kayıt tarihi
: 08.08.19
 
 

Doç. Dr. Memet Yazar 1975 yılında Kars'ta doğdu, Kars Endüstri Meslek Lisesi, Elektronik Bölümünü..