Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Yüz yıllık Fenerbahçe'yi "dedemode" ofsayt taktiği ile oynatmanın sonu...

Yüz yıllık Fenerbahçe'yi "dedemode" ofsayt taktiği ile oynatmanın sonu...
 

Fenerbahçe gibi dünya takımı olmaya aday bir takıma ofsayt taktiği ile top oynatmak futbol adına olsa olsa dar görüşlülük, cahillik, fazlasıyla da demodeliktir. Fenerbahçe işte bu demodeliğin içinde top oynamaya çalışıyor. Bütün umutları kıran ilk Arsenal golü herhalde ancak bu şekilde özetlenir.

Bugün yazdığım yazıda savunmanın önceliğinden söz etmiştim. Hatasız oynaması gerektiğinden. Kuşkusuz tarifimiz bu değildi. Lugano'nun yediği çalımlar onun İtalya'ya transferini nasıl sağlayacak büyük bir merak ve "sabırsızlıkla" izleyeceğim.

Koca Fenerbahçe'nin savunma yaparkenki acizliğini izlemeye yüreğim dayanmıyor. Fenerbahçe savunma yapmayı bilmiyor. Ne yaparsanız yapın, kaç gol atarsanız atın eğer defansınız dökülüyorsa, o zaman kazanmanız mümkün değildir. Fenerbahçe'yi en son Manchester'da 6-2 biten maçta bu kadar hatalı oynarken hatırlıyoruz.

O aynı Fenerbahçe ileri çıkarken nasıl da güçlü, kıvrak ve başarılı. Son vuruş seçimlerinde biraz dikkatli olunsa ilk yarının 3-3 bitmesi içten bile değil.

İlk yarı için son söz hakem için. Uğur Boral'a Song'un yaptığı ile aynı oyuncunun Carlos'a hareketi arasındaki ince farkı nasıl da süzdün, devam diyebildin? Çok ilginç... İlk pozisyonda sarı kart gören Song ikincisinden kurtardı ve dördüncü golü atıverdi.

Aurelio gittiğinden beri sürekli onun yeri konuşuluyor. Bu konuda aksi bir şey iddia etmeyeceğim. Ancak geçen seneye döndüğümüzde orada bir başka isim var. Deivid var; onu kaçırıyoruz. Bugün sahaya Aurelio'nun eksiğini kapatmak için Maldonado hamlesini yapmak yerine Deivid'in işini yapacak bir oyuncu yaratmak gerekiyordu. Peki o kim olabilirdi? Kuşkusuz onun adı Semih'tir. Ancak Fenerbahçe'nin "demode" teknik direktörü yanlışlarına bir tanesini daha ekliyor. Orta sahaya iki ön libero koyuyor. Oysa Semih'i Deivid'in pozisyonunda oynatsa, Alex'le de yakın oynayabilseler...

Fenerbahçe'yi bu hale getiren kuşkusuz yönetimdir. Geçen sezon sonundan itibaren ipin ucu kaçmıştır. Koca bir transfer sezonunu sadece internet sayfalarından yalanlama bildirileri yazarak geçirmişlerdir. Avrupa'da Şampiyonlar Ligi oynayan hangi takımın yedek kulübesi bu kadar zayıftır? Kimin aklına şu oyuncu girmelidir diye bir isim geliyor? Futbol hayatı sakatlıklarla dolu bir sürü futbolcuyu transfer ettiler, onlar da bizim gibi kenardan izliyor işte. bizden farkları yılda bir kaç milyon dolar koyuyor.

Ben "dedemode" Aragones'in yerinde olsam, bu akşam bavulumu toplar ülkeme geri dönerim. Yok sözleşme gereği olan tazminatının peşindeyse, artık adabıyla sormanın yeridir?

Bu yaşta seni bu takımın başına getirenler
Bu işi zaten bir türlü öğrenemeyecekler
Sen de öğrenemediysen bu yaşınla başınla
Sorarım;
Bu kadar parayla
Ne yapacaksın bu yaştan sonra?

Uzay Gökerman

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..