Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Yüz Yüze Dizisi Reyting İle Yüz Yüze Kaldı

Yüz Yüze Dizisi Reyting İle Yüz Yüze Kaldı
 

Yüz yüze (1) dizisinin genel tanıtımını 2 Ekim 2017 tarihli yazımda vermişim, bir daha vermeyeyim dedim. Yazının üzerinden 1 ay geçmişti ki 3. Bölümün yüzünü göremedik. 2. bölümde adı biten diziye çıkan Yüz Yüze dizisi aslında bitmemiş.

Nasıl oluyor da sezona başlamışken bir anda ortadan yok oluyor?

Doğrusu hissettiğim şey yalan oldu, ben bu dizi hızından ve aksiyonundan, dişi senaryo örüntüsünden dolayı oldukça sevilir sandım. Ama izlerken bazı sorunlar olduğu gözümden kaçmadı. Bilhassa Sinem Kobal’ı Angelina Jolie gibi aksiyonun içinde görmeyeceğimizi umdum ama Seliha abla bir orduyu tek başına uzun tuvalet giyip, topuklularının tepesindeyken al-aşağı etti. Yok artık dedirtecek bu sahne pek de inandırıcı değildi. Sinem Kobal dövüşmek için belli ki ders almış ama biz onun naif görüntüsüne o kadar alışmışız ki bu reyting getirmedi. İzleyici bir an bile gözünü Yüz yüze dizisine çevirmedi ve çevirmemekte de ısrar etti. Durum böyle olunca Show Tv erken müdahale etti ve dizi 3.bölümde revizyona girdi.

Tam 4 hafta diziyi ekranda göremeyeceğiz!

Şimdi söyleyeceklerim Yüz Yüze dizi ile değil genel dizi ve izleyen arasındaki bağ ile ilgilidir. Sanki her şey başa sarılmış gibi 2 bölüm izle 4 bölüm ara verlerle ne yazık ki ekranlarda bir dizi tutturamazsınız, seyirci sevmez bu durumu. Her hafta aynı saatte sevdiği diziyi karşısında görmek ister. Şimdi teker teker sezonun ilerleyen anlarına dizilerin ağır topları yayına girmeye başlamışken dizinin yeri hep sallantıda olur ve hiç dikiş tutturamazsınız. Sosyal medya hesaplarından duyurulan “Diziye 4 hafta ara verildi” açıklaması yeterli değil ama kast edilen durumu hepimiz anladık. Hiçbir dizi bu şartlarla sezonun sonunu göremez ama her dizi final hakkına sahiptir. Bir dizi finalsiz bitmemeli!

Peki ne yapmalı?

Genelde bu durumdan sonra büyük olasılıkla sadece senaryo değil, gün de değiştirecekler. Gün değişikliği belki o da belki yeni bir diziymiş imajı çizebilir. Ama yeni izleyici kitlesi diğer 2 bölümü izlemeden nasıl işin içinden çıkar bilemiyorum. Ama bildiğim büyük umutlarla ekrana gelen dizi çabuk havlu atmış oldu. Umarım 4 hafta revizyondan sonra toparlanır ve sezon finali görürler, yoksa emeklere yazık olur.

Hayatta umudunuz yok olmadan yaşamanız dileği ile…

(1)http://blog.milliyet.com.tr/dusmaninla-yuz-yuze-gelmek-icin-show-tv/Blog/?BlogNo=570705

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..