Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yüzyıllarca üzerinden yürüyeceğiniz/gideceğiniz yokuşu/bayırı neden düz yapmıyorsunuz ki?

Yüzyıllarca üzerinden yürüyeceğiniz/gideceğiniz yokuşu/bayırı neden düz yapmıyorsunuz ki?
 

Ben örneğin 50 yıldır bayır çıkıyor, yokuş yürüyorum; üstelik şehirde yaşıyorum, hani köyde olsam neyse...
 
Araba var, niye yürüyorsun deniliyor ama  iki adım mesafe, bazen evimizin yanı; hatta belki gezmek amacıyla yürürüz.
 
İstanbul gibi bir dünya kentinin içi Artvin''in bayırları gibi dağ tepe. Yahu 15 milyon insan yaşıyor burada. Milyonlarca kişi hergün hergün şehrin bir tarafından diğer tarafına gidiyor. Aşağı in, yukarı çık, bayırlardan,tepelerden derelere aşağı yuvarlan...
 
100 bilemedin 500 metre bayırı düzlemenin maliyeti ne kadardır ki...Binlerce yıldır üzerinden gidildi/gidiliyor/gidilecek. Yapacağın masrafa değmez mi? İnsanları niye bayırlarda/yokuşlarda süründürüyorsun.
 
Bırak insanları arabalar için de handikap. Fren yap, dur, yavaşla, gaza bas; arabanın anasını belliyor bu yokuşlar.
 
Siz şehir mi kuruyorsunuz yoksa karınca gibi dağlara yuva mı yapıyorsunuz? 15 milyon insanı dere tepe yokuşlarda süründürüyorsunuz ya bir şey diyemiyorum! 
 
Yaşlı bir kadın, kilolu, ellerinde torbalar/poşetler,  belli ki fakir,  kan ter içinde İstanbul'un merkezinde bir yokuştan çıkıyor ama insanın yüreği dayanmıyor.
 
Ya belki bu yoldan insanların bin yıl yürüyecek, düzlemen insanların rahatça yürüyebileceği hale getirmen gerekir. Ayrıca yapacağın masrafa değer. 
 
Şişhane yokuşu 5000 yıl önce de aynıydı şimdi de aynı. İnsanlar artık ordan gitmiyorlar; çünkü bayırda yürüye yürüye bıkmışlar. Bunca sene kimbilir kaç kişi bu yokuşta düşüp öldü.
 
Gaziosmanpaşa meydanına insanlar helikopterle inecekler başka yolları yok. Cevapları hazır "Bin arabaya/metroya git" Şimdi bir de şehrin içinde bazı yerlere araç sokulmuyor. Bu ileride daha genişleyecek. Belki birgün İstanbul'un içine araç hiç giremeyecek. İstanbullu bu bayırlarda ne yapacak o zaman.
 
Hiç değilse okul önleri, hastane önleri düzlensin/tünel yapılsın. Yazık el kadar yavrucaklar her gün her gün o yokuşları tırmanıyorlar. Hastalar hasta haliyle ıhılıya tıhılıya o yokuşlarda yürüyorlar. Zaten bazıları o yokuşlarda/bayırlarda hastaneye ulaşamadan düşüp ölüyor.
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..