Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '10

 
Kategori
Felsefe
 

Zamanı akıtmak 2

2-] Bu ilişkinlikle oluşan çekimleşmelere değin davranışlar, girişmelerin (aidiyetin) en yalın biçimidirler. Bu aynı atomun H2 moleküllü hal biçimdi hidrojenin var olması demek, hemen devreye girecek olan atom-atom süreç eşişidirler. İlişkinlik (aidiyetlik) girişme süreçlerinin başlamasıdır. Bunlar kendi içinde (iç özel), kendi zamanlarında; alan sürtünmeli değişmelerin, değişkenliklerini; sürekli yaratmak zorundadırlar.

İnsan doğumla (ananın bakımı-anaların yavrularca takibi gibi oluşla) ana yanındaki hali ile bu aidiyetti olgularını gösterirler. İnsanın, diğer tür sağlayıştı olan, sosyal birlikçi aidiyet süreçleri, insanın ana takibi gibi ilk aitti sürecine göre, biraz daha sonraya sarkan, kazanımdı süreç eşmeleri de vardır. Anne yavru birlikli bağ ilişkinliği (aidiyetliği), bu tür sosyal süreçlerin önünde gibi görülmektedir.

Kişilerin savunma kaygısı bu birlikti aidiyetin, en zorlayıcı bir araya geliş nedeni olmaktadır. Daha sonra bu ilişkinlik örgülenmesi içine, cinsellik, beslenme gibi temel durum girişmeli, zorlamalar da katılacaktır. H2 türü (polar bağ) birlikler 'sosyal birlik düzlemin' yavrunun ana takibi gibi yalın ilk haline benzer gibi iken, bir hidrojen ile oksijen bileşenli olan aidiyet H2O hali 'sosyal grupların ittifakı' gibi çok girişenli, çok bilinmeyenli bir davranışla bileşenleşirler.

Hiç kuşkusuz ittifaklar, bunlar gibi yekpare oluşun devinimi değildirler. Ama temel düzlem beliriş benzeşmesi böyledir. İnsan davranışı daha dinamik ve çok daha plastik tekrarlara kaçmaktadır. Suyun, oksijen hidrojen diye birleşip ayrılması da faz ve frekans tekrarı davranıştırlar. Her aitti oluş bir girişmedir.

Bu türden aitti olma (birlikte; yeni özellikli, kırpılmış girişmeli, davranma) belirişleri olmaktadır. İnorganiklerde, gerek tekil bazda, hidrojen hidrojen (H2) bağ gibi, gerekse tikel bazda, hidrojen oksijen(H2O) bağ gibi gerçekleşmektedirler. Her bir birleşen beliriş, yepyeni bir ilişki ve davranışlar bağıllığı düzlemi, ortaya koymaktadır.

Örneğin; tikel bazda yalın bir aidiyet ilişkisi kuran hidrojen, (H2) ile (O2)’nin başlangıçta bir su gibi yapıyı ortaya çıkarabileceğini bilmeniz, tahmin etmeniz, aklın ucunda geçebilecek bir şey değildirler. Yine bir sosyal girişme olan insan neslin devamı ve cinsel birleşmenin özelleşmesi olan “evlilik girişmesi” ortaya çıkmasa idi; yeni bir özellik olan eşler ihanet olgusu, ne biline bilirdi ne de eş ihanetleri ortaya çıkmayacaktı.

Ya da ilişkinlikçi girişmeler olmadıkça, su oluşması; en imkânsız bir durum gibi size algı verir. İşte bu tür su, amonyak, metan vs. gibi tikel bileşmeler den, amino grup asit aitleşmesine ve koaservat ilişki düzlemine dek oradan da polimerlere girişen, gerçek bir ufuktu haldi. Yani, şimdi, meydanda olan, açık durumlu zaman devinimli ilişkileri olan alan bir durum süreci olmuşturlar.

Bir hidrojen hidrojen girişmesindeki yeni özellik, şeyin kendi üzerine olan yansıma girişmeli özelliktir. Polimerleşen yapıların devinim zamanları, artık karmaşan, çevreyle enformasyon yapan, geri etkileşmeli, en örgütlenirci yapıdırlar.

Dışarıya, dışın baskıcı girişen etkilerine değin, seçmeci; ayıklamacı davranışların içindedirler. İçte, dışa karşı olabildikçe kapalı, kapsamlı bir sistemdi entegrasyonlar, organizasyonudur. Organikler, hücre düzlemindeki organizasyonla var oluşturlar. Bu düzlem içinde bir organ eller iş birliği vardır.

Toplum da bunun benzeridir. Toplum da, kurumlarla (organ-organ el eşendi bir) çalışan yapılanıştırlar.

Sürecek

 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..