Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Zayıflamanın ilacı yoktur, ilaç kullanmayın

Zayıflamanın ilacı yoktur, ilaç kullanmayın
 

Günümüzde dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde daha yoğun olmak üzere, ülkemizde de son yıllarda artan miktarlarda zayıflamak için kullanılan ilaç ve ilaç benzeri maddeler var. Halk arasında zayıflama ilaçları olarak bilinen bu maddeler kısa sürede tıbbi olarak normal olmayan sürede ve miktarlarda zayıflamaya neden oluyor. Tıbbı olarak yapılan diyet listelerinde genelde zayıflama sisteminde düşük kalorili dengeli beslenme ve hafif egzersiz sistemi hakim olarak tavsiye ediliyor. Başlangıçta ya da ilk iki haftada haftalık 2-3 kg’lık zayıflama rejiminden sonra ayda 1 kg olarak zayıflama stratejisi ve dengeli beslenmeyi tüm hayata yayma stratejileri izleniyor.

Fakat sanat, siyaset, sinema camiasında ve aşırı ya da normalden fazla kilo almış insanlarda hızlı ve çabuk zayıflama düşüncesi ön plana çıkıyor ve o zamanda devreye hiçbir şey yemeden “sıfır kalori, yüksek spor aktivitesi ve ilave zayıflama ilaçları üçlemesi” kullanılmaya başlıyor. Bu üçlü strateji sonucunda da kısa sürede hızlı kilo kaybı ve zayıflama sağlanıyor ama uzun sürede verilen kilolar geri alınıyor ve bu hızlı zayıflamadan ve ilaçlardan çok büyük zarar gören insan vücudu yeniden hızlı zayıflama ve zayıflama ilaçları yapısı ile karşı karşıya kalıyor. Hızlı ve çabuk zayıflama sistemiyle çok fazla spor yapan kilolu insanlar vücut dengelerini bozdukları için ölüyorlar ve popüler olan insanlar medyada ölümleriyle gündeme geliyorlar. Popüler olmayanlar ise sesleri duyulmadan tabiri caiz ise gömülüp gidiyorlar.

Ziraat konusunda doktora yapmış bir kişi olarak yazıyorum; zayıflama ilaçları insan vücuduna zararlıdır. Çünkü hiçbir sağlık sistemi yoktur ki kısa sürede hem fazla kilo vermeye hem de sağlıklı olmaya neden olsun. Zayıflama ilaçlarını kullananlar ya da zayıflamak için biberiye hapı suni bileşikleri kullananlar ani bir şekilde zayıflar ve sonra hızlı bir şekilde daha fazla kilo alarak karşımıza çıkar.

Sağlıklı zayıflamak için diyetisyen eşliğinde kilomuza ve yaşımıza uygun, besin dengesi sağlanmış diyetle zayıflamak gerekir ki bu da belirli bi kalorinin altına inmemek ilk 2-3 hafta haftada 2 ya da en fazla 3 sonrasında ise ayda 1 kilo hesabıyla olur. Enzersiz; özellikle tempolu günlük 30-60 dakikalık yürüyüşler uygundur. Zamanınız varsa spor salonlarına gitmek uygundur zamanınız yoksa her koşulda günde en az 30 dakikalık yürüyüş çok yararlıdır. Vücudun hareket etmesi ve yürüyüşler beyinde yararlı hormonları aktif hale getirir ve kendimizi daha dinç hissederiz.

Sonuç olarak önemli öngörüler;

Kadınlar pasta ve börek günlerinde rejimlerine dikkat ederlerse kilo verirler, erkekler iş yemeklerinde rejimlerine dikkat ederlerse alkolü az ya da hiç tüketmezlerse kilo verirler.

En önemlisi de;

Rejim diye bir şey yoktur. Sağlıklı ve dengeli beslenmek vardır. Her insan neyi fazla yediğini neyi yememesi gerektiğini bilir ve her gün ve her koşulda en az 30 dakika yürüyen her insan sağlıklı olur.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..