Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zeka ve eğlence oyunları

Zeka ve eğlence oyunları
 

İnternetten alınmıştır


Eğlence ve zeka eksersizinin masa başında buluştuğu en bilinen oyunlarını; tavla, satranç ve briç olarak biliyorum. Oyunlar için yöntemlerinden hareketle yaptığım belirlemeleri sizinde yorumunuza sunuyorum. 

Tavla karmaşık olmayan pul kazanma amaçlı bir oyun olarak bir aylık takvimin zaman dilimi dönüşümlerinden oluşturulurken zarla oynanması insanın hayatının akışında ihtimallerin etkisi olduğunu ve insanın kendini güvenceya alarak yaşaması gerektiği mantığını öne çıkarmaktadır. 

Satranç bir savaş oyunu olarak rakibini ordu mantığıyla bir platformda yenme dizaynıyla oluşturulan taşların Şah vezir kale piyon isimleri ile bir acem savaş oyunu olduğu anlaşılmaktadır. 

Briç bir ekip oyunu olduğu beyin senkronizasyonu olan iki kişinin birlikte hareket etme testi olmasından ötürü evlenecek çiftlerin yapabileceği en büyük test olacağını düşünüyorum. 

Evet tavla iki kişinin savaşını, briç iki kişinin uyumunu, satranç bir konutanın ekibi yönetmesinin testi olduğunu düşünürken aklıma Poker geldi ki; oda grup içinde bir kişinin psikolojik kamuflajla sıyrılma testi olarak gözlerimde canlandı. 

Siz ne dersiniz? Hangisi sizin oyununuz? 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..