Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zenginliğe günaydın...

Yüzünüze, vuran, güneş ışığı ile uyandığınızda, sağlıklı, bir şekilde, uyandığınız için, hiç şükrettiniz mi. Hayata, bir an, önce, başlamak için, yataktan, coşkuyla kaktınız mı? Uyumanın, hayatınızdan, çalınan, zamanlar, olduğunu, düşündünüz mü? Güneşi, bir an önce görüp, içinizi, ısıtması için, sabırsızlandınız mı? Sabahın, ilk ışıklarını seyrettiniz mi hiç? Gökyüzünün, muhteşem, dansını, görebilme, şansınız, oldumu? Yıldızlar, eşliğinde ihtişamlı bir şekilde, duran ay’ın, doyumsuz, gizemini görebilmek için, geceyi beklediniz mi heyecanla?
 
Gecenin, gündüzle, olan, savaşını, izleme şansınız oldumu?  Güneşin, geceye inat edercesine, nazlı, nazlı, doğuşuna, gecenin, buna dayanamayıp küsüp gidişine şahit oldunuz mu? Doğanın, uyanışını, bir kere olsun görebildiniz mi. Pencerenize, konan, bir kuşla en son ne zaman sohbet ettiniz?
 
Geçmişi, düşündüğümüzde, aklımızdan, geçen sözler, aynı oluyor sanırım. Nasıl geçti bu yıllar?  Bizi üzen, geçen yıllar değil aslında. Zaman bulup yapamadığımız birçok şey bizi rahatsız eden. Eğer, geçen, zaman, içinde, kendimizi, mutlu, edecek, şeyler, yapmışsak ve hala yapmaya devam ediyorsak, geçen, zamanı, düşünmek, yüzümüzde, sadece tatlı bir tebessüm oluşturur. Mutluyuzdur. Yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla var olmuş, yaşamın tadına, varmışızdır.  Böyleyse sorun yoktur zaten. Eğer, bir hesaplaşma, varsa, içinizde keşkeler, iniz varsa, işte, sorunda, burada başlar. En zor, hesaplaşma, insanın, kendiyle olan hesaplaşmasıdır. Eğer, bu hesaplaşmada, ertelenen bir yaşam varsa, İşiniz çok zordur. Sanık sizsinizdir. Yargıda, vicdanınız olacaktır.
 
Hayatı, erteleyerek yaşıyoruz. Önümüzde, çok zaman, varmış gibi, yapmak istediğimiz, her şeyi, zamana bırakıyoruz. Hayallerimiz var, ama, bunu yapmak için, çok zamanımız, olduğuna inandırıyoruz kendimizi. Sevgimizi, içimizde yaşıyoruz. Sevdiğimizi söylemeye bile ,çok zaman olduğunu düşündüğümüz için.  
 
Bizim, için, en önemli, şey olan, sağlığımızı bile, zamana bırakıp, kıymetini sadece kaybedince anlıyoruz. Çok, zengin, olduğumuzun, farkında, olmadan, başka zenginlikler peşinde koşuyoruz. Her şeyi, maddiyatla ölçer olduk. Her şey, maddiyatsa eğer, birlikte bir hesaba oturalım ne dersiniz? Bir düşünün, kaç paraya verirdiniz bir kolunuzu? Tek bir gözünüzü, kaç paraya değişirdiniz? Kaç eve, kaç arabaya, hangi banka hesabına, değişirdiniz bir ayağınızı? Bunları, çoğaltacak, ne kadar, sağlıklı, organınız, varsa, bir hesaba oturun. Çıkan, rakama, şaşırdınız değilmi. Demek ki, biz çok zenginiz aslında. Bu kadar, zenginlik ve mutluluk, varken, yanı başımızda, bunların farkına vardınız mı? Bir an, önce, uyanmak ve hayatı, yakalayabilmek, için, her gecenin sabahına GÜNAYDIN.
 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..