Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Zeytinburnu olayları...

Zeytinburnu olayları...
 

Zeytinburnu’nda bir haftadır devam eden olaylar dün gece bizim evin çevresinde 02:00’ye kadar sürdü. Akp partisinin oy almak uğruna Kürt kökenli vatandaşlara verdiği vaatler ve haklar, adaletsizliğe yol açtığını bilincinde olan bazı insanlar, tepki göstermeye başladı. Bu tepkiye ben de hak veriyorum. 

12 Haziran seçimlerinde milletvekili seçildiği halde meclise girmeyen yemin edemeyen bağımsız vekillere destek veren kişilerin tepkileri çoğalmaya başladı. Terörist misali şehirlerde suçsuz insanlara, binalara ve kurumlara ani saldırmalarını çoğalttı. Buna karşılık ta bazı vatandaşlar bu saldırıları yapanlara tepki olsun diye ellerine Türk bayrakları alıp sokaklarda gezinmeye İstiklal marşı gibi "Allah Ekber" gibi slogan atmaya başladı. 

Günlerdir Zeytinburnu’nun başka bölgelerinde olan bu olaylar şimdide bizim evin etrafında olmaya başladı, dün gece çok korkutucuydu. Sokakta otomobili olan insanlar mallarına zarar verilecek endişesi ile otomobillerini sokak dışına kaçırdı, dükkanlarının kapılarını kepenklerini kapattı. 

Polis görevi gereği toplanmaları engellemeye çalıştı, çünkü daha büyük olayların çıkması an meselesiydi. Bir tür ayaklanmayla başlayan bu sokak toplanmalarının nedeni, doğduğundan bu yana burada yaşayan gençlerin, 13 askerin şehit edilip bir sonraki günde de Aysel Tuğluk’un Diyarbakır’da Özerklik ilan etmesiydi. 

Sen 13 askerin kanı kurumamışken bir de kalkıp “biz bu topraklarda başka bir ülke kurduk” diyerek, insanları kışkırt, sonrada “neden bu tepki” diye konuş ve geri adım at. Aysel Tuğluk’un bu konuşmasından yürek alan bazı vatandaşlarda, ansızın baskınlarla terör olayları yapıp kaçmaları ile yerel halkın tepkisine neden oldular. Aysel Tuğluk’a destek veren bu terörist kılıklı insanlar beş on yıl önce buralar gelmiş insanlardır. Bu teröristlerin yaptıkları terör sonucunda Zeytinburnu’nun yerli halkı da, rahatsız olup sinirlendi ve tepkisini Türk bayraklarıyla sokaklara dökülerek gösterdi. 

Dün geceki bu olayları tahmin eden polis ise, saat gece 02:00’ye kadar helikopterle alçak uçuş yaptı, toplanmalara karşı sis bombası kullandı. Sokaklarda su atan araçları ile gezindi, Panzerlerle gezindi. Saat 02:00’den sonra ortalık duruldu, bende gaz bombası atılabilir endişesi ile penceremi kapatıp ve bilgisayarımı da kapatıp gidip yattım. Facebook paylaşım sitesinde tüm arkadaşlarımla bilgi paylaşımı yaptım. Çünkü onlarda Zeytinburnu’nda olan diğer olayları benimle paylaşmışlardı. “Şu anda bu bölgede toplanıldı, polis geldi toplananlara su attı, dağılmayan topluluklara gaz bombası attı” gibi yazılar yazdım. 

Bu halk gelişmemiş bir halk... Sonucunu düşünmeden tepkisini verir. Çabucak galayana gelir. Olaylara geniş bir çerçeveden bakamaz. Bunları herkes bilir. 

Ama gelgelelim başbakan dahil olmak üzere bir çok büyük insan medya karşısına geçip gerinerek, saçma sapan, yalan dolan ve umursamazca konuşup bu halkı yönlendirebiliyor. Bu ülke, onların ağzından çıkacak bir sözle köprüden atlayıp intihar edecek insanla dolu, olay çıkartacak insanla dolu. 

Zeytinburnu'na bu olaylarla yazık ettiler yazık. On yıl on beş önce Zeytinburnu İstanbul'un en güzel ilçelerinden biriydi. Zeytinburnu halkının diliyle "harcadılar Zeytinburnu'nu, yazık ettiler bu terör olaylarıyla adını aynı cümlede geçirterek. 

Yanlış olan bir şey var; 13 şehidin yanında olan halk, önceki gün Bdp binasını, yaktı, yıktı, yağmaladı, ama o binada ve yakın çevresinde oturan masum vatandaşlara hiç kimse acımadı mı? 

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..