Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2794
 

Zeytinli kıtır poğaça

Zeytinli kıtır poğaça
 

Poğaça mıdır, kurabiye midir? Karar veremedim bir türlü ama adı her neyse ben çok beğendim. Poğaçaya kıtırlığını veren malzemeler; tereyağı ve sirke. Margarinle aynı tadı vermiyor maalesef.

Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu, kırmızı pul biber, dövülmüş ceviz, ve ince ince doğranmış yeşil zeytin, un; hepsi birbirine karıştırılarak bir hamur elde edilir. Hamur küçük bezelere ayrılarak, bir tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Susam ekilir. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

Malzemeler

200 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta (Sarısı poğaçanın üzerine)

1 yemek kaşığı sirke

2 tatlı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

1 çay bardağı yeşil zeytin

un

susam

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

"Adi her neyse"yi ben de begendim, guzel gorunuyor :) Demek sirke...Hmmm...hic sirkeli denemedim. Bir deneyeyim. Pekmezli yedim, o da kitir bir tat vermisti ? Kurs nasil gidiyor :) demek zaman bulabildin :) Yoksa atildin mi :) Sevgilerimle...

Benchwarmer 
 31.01.2010 2:54
Cevap :
Yok atılmadım. Tatile girince bende mutfağa girdim :) Pekmez de kıtır tat mı veriyor, bir denemek lazım. Teşekkür ederim, sevgilerimle...  01.02.2010 20:06
 

Peki! siyah zeytin kullanabilirmiyiz, farkeder mi? teşekkürler

Naile ASLAN 
 30.01.2010 11:47
Cevap :
Fark etmez her halde, isteğinize bağlı. Selamlar...  30.01.2010 13:41
 

Sirke ilginçtir malzeme olarak gevrek bir özellik katıyor kurabiyelere, sizinki de tereyağ karışımlı filan farklı bir lezzet olsa gerek. Tarifinizi kaydettim yemek notlarıma. deniycem:) Elinize sağlık,selamlar

Naile ASLAN 
 30.01.2010 11:46
Cevap :
Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım beğenirsiniz. Sevgilerimle...  30.01.2010 13:40
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 1913
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster