Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı barbunya pilaki

Zeytinyağlı barbunya pilaki
 

Zeytinyağlı barbunya pilaki yaz kış zevkle yenen zeytinyağlı yemek çeşitlerinden biridir. Barbunyanın tazesi veya kurusunun düdüklü tencerede pişirme tarzı aynıdır ve “Neden düdüklü tencere?” diye sorarsanız tüm malzemeleri sote yapmadan aynı anda çiğ koyarsınız ve lezzeti lokum gibi olur, pişirme işlemi daha sağlıklı olur.

Malzemeler:

Bir kilo taze barbunya

1su bardağı domates sosu

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

2 tane kuru soğan

2 tane orta boy havuç

1 çorba kaşığı biber salçası

1 ufak çay bardağı zeytinyağı

1,5 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kuru nane

2 tane limonun suyu

Yapılışı:

Barbunyaların kabukları ayıklanıp yıkandıktan sonra siyah suyu çıksın diye 2 saat sıcak suda bekletilir. Daha sonra havuçları kabukları soyulur ve minik küp şeklinde doğranır ve soğanlar rendelenir. Maydanozlar yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.

Tüm malzemeler düdüklü tencereye konulur ve barbunyalarla aynı hizada sıcak su konulur. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra ocağı kısın ve kendi tencerenizin pişirme ayarında barbunyaları pişirin.

Pişen barbunyaları alt üst ettikten sonra üzerine 2 tane limonun suyunu dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..