- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı Kereviz tarifi(Portakallı)
Malzemeler;
1 kg kereviz
2 orta boy patates
1 havuç
2 ad küçük kuru soğan
1 portakal suyu
1/2 limon suyu
Zeytin yağı
Tuz
Şeker
Kuru soğanımızı küp küp doğruyoruz
Havucun kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz
Patatesi soyup büyük küp şeklinde doğruyoruz
Kerevizin kök kısmını soyup büyük küpler şeklinde doğruyoruz
Yeşil yapraklarının en taze kısmında bir avuç kullanabilirsiniz
Portakal ve yarım limon suyunu sıkıyoruz
Patates, havuç ve kerevizi doğradıktan sonra bol su ile yıkıyoruz
Soğanı tencereye koyup bir miktar zeytin yağı ile kavuruyoruz
Malzemelerin pişme süresine göre havuc patates kerevizi 2 dk aralıklarla tencereye koyuyoruz
Bir çay kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz
En son olarak üzerine portakal ve limon suyunu ilave ediyoruz
35-40 dk kısık ateşte pişiriyoruz
Zentin yağlı olduğu için sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun