Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖNAY BARIŞ KÖROĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/onayca

22 Haziran '09

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
1150
 

Zeytinyağlı semizotu

Zeytinyağlı semizotu
 

İçinde bulunduğumuz yaz günlerinde vazgeçilmezdir zeytinyağlı soğuk yemekler.
Maaliyeti de az olan semizotu tarifini paylaşmak istedim.


Malzemeler:

1 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 baş sarımsak
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 su bardağı su
1 bağ semizotu


Yapılışı

Semizotunu ayıklayın ve bol suda yıkayın, 2 cm. uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun, soğanı ay şeklinde doğrayın, pembeleştirin, bir baş sarımsağı soyun ve kıymadan diş diş ekleyin, domatesi ilave edin, 1 dakika çevirin, tuzla şekeri ekleyin, semizotunu atın ve karıştırın. Pirinci, suyu ilave edin, bir taşım kaynatın, altını kısın, 15 dakika pişirin. Zevkinize göre, sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya limonla servis yapabilirsiniz.
Afiyetle efendim.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 50
Toplam yorum
: 31
Toplam mesaj
: 18
Ort. okunma sayısı
: 1007
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

Anadolu Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Bir Kamu kuruluşundan yönetici olarak emekli oldum. Evliy..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster