Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖNAY BARIŞ KÖROĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/onayca

22 Haziran '09

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Zeytinyağlı semizotu

Zeytinyağlı semizotu
 

İçinde bulunduğumuz yaz günlerinde vazgeçilmezdir zeytinyağlı soğuk yemekler.
Maaliyeti de az olan semizotu tarifini paylaşmak istedim.


Malzemeler:

1 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 baş sarımsak
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 su bardağı su
1 bağ semizotu


Yapılışı

Semizotunu ayıklayın ve bol suda yıkayın, 2 cm. uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun, soğanı ay şeklinde doğrayın, pembeleştirin, bir baş sarımsağı soyun ve kıymadan diş diş ekleyin, domatesi ilave edin, 1 dakika çevirin, tuzla şekeri ekleyin, semizotunu atın ve karıştırın. Pirinci, suyu ilave edin, bir taşım kaynatın, altını kısın, 15 dakika pişirin. Zevkinize göre, sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya limonla servis yapabilirsiniz.
Afiyetle efendim.

 
Toplam blog
: 50
: 1016
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

Anadolu Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Bir Kamu kuruluşundan yönetici olarak emekli oldum. Evliy..