Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Zihniyet 60 yıldır aynı zihniyet . Maliye Bakanı sanki bilmiyormuş gibi konuşuyor..!

Zihniyet 60 yıldır aynı zihniyet . Maliye Bakanı sanki bilmiyormuş gibi konuşuyor..!
 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücretin altında gelir beyan edenleri uyarmış. Ayrıca bir uyarıda esnaflar için yapmış. ”Esnafımız topladıkları KDV’yi cebine atıyor. Bu 75 milyon kişiden hırsızlıktır, cezası ağırdır.”

Maliye Bakanı cezayı kesmeden önce suçu ispat etmelidir. Acaba yapılan satışın bir belgesi var mıdır? Esnaflardan alış veriş yapanlar çoğunlukla çalışanlar ve emeklilerdir. Onlar da çalışanlara ve emeklilere vergi iadesi uygulaması kaldırılınca, yaptıkları alış veriş için fiş veya fatura istememektedir. Vergi iadesi uygulaması kaldırılınca bu sonucun ortaya çıkacağını acaba sayın bakan düşünememiş midir?

Asgari ücretin bile altında gelir beyanına gelince. Bu ülkede serbest meslek sahipleri ve büyük, küçük bütün işletme sahipleri yaptıkları her türlü harcamayı yaptıkları iş veya faaliyetleri ne olursa olsun masraf olarak beyan edip elde ettikleri geliri mümkün olduğu kadar düşürmektedirler.

Kişilerin beyanına dayalı vergi sisteminde benim gelirim şu kadar diyen kişilerin beyanları esas alınır, mal varlıklarındaki veya banka hesaplarındaki artış incelenmez, yapılan tüm harcamalar da vergiden düşerse asgari ücretin bile altında gelir beyanına şaşmamak gerekir.

Maalesef ülkemizdeki vergi sistemi budur. Bunun da acısı çalışanlardan çıkarılır. Aylıkların neredeyse yarısı çalışanın eline geçmeden vergi ve SGK kesintisi olarak alınır. Tabii ki devasa bir devlet aygıtına bu kadar vergi ve SGK kesintisi yetmez. Adaletsizlik giderileceği yerde dolaylı vergiler ile vergi gelirleri arttırılmaya çalışılır. Akaryakıttan, elektrikten, haberleşmeden Dünyada görülmemiş vergiler alınır.

Tabii ki bu durum çalışanlar dışındakilere fazla sorun değildir. Onlar masraf beyan eder olan gene çalışanlara olur.

Ülkemizi 60 yıldan fazla bir süredir yöneten zihniyet ve onun gelmiş geçmiş hiçbir maliye bakanı da böyle adaletsiz bir vergi sistemini kendisine hiç dert etmemiştir.

İşin ucunda para olunca Sayın Mehmet Şimşeğin yaptığı açıklamaları kimsenin umursamayacağını kendisi de bilmektedir. Vergi adaletsizliğini düzelmek ise bu konuda hiçbir niyet ve çabası olmadığına göre demek ki 10 yıllık AKP iktidarının siyaseten işine gelmemektedir.

Zihniyet aynı zihniyet, 60 yıldır değişen sadece parti tabelasından ibarettir.

Maliye Bakanı da sanki bilmiyormuş gibi konuşuyor işte.

AHMET ELDEN

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..