Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '16

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir pazar zirdeve her pazar - 10 -

Zirveyle bir pazar zirdeve her pazar - 10  -
 

Çal Dağı Kamp Ateşi


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi ile her hafta farklı bir etkinliğin içerisinde buluyoruz kendimizi. Bu hafta da bölgenin stratejik öneme sahip dağı Çal Dağı' nda; kamptaydık.

Üç sene önce Çal Dağı' nda işletilmek istenen vahşi nikel madenciliğine karşı başlayan kamp etkinliği artık gelenekselleşti. Doğaya ve çevreye duyarlı ZİRVE Dağcılık Klubü Çal Dağı kampını -6 derecelik soğuk havaya aldırmadan bu yıl da başarıyla gerçekleştirdi.

17 Aralık Cumartesi öğlen saatlerinde sinekli çeşmenin olduğu kamp alanına ulaşan grup çadırları kurup ardından kısa bir tırmanış gerçekleştirdi. Çoban mağaraları, deliktaş ve yaz kış buharı eksik olmayan buharcayı görüp kamp alanına döndüler. Kamp ateşini yakıp , hazırlıklar yaparak misafirlerin gelişini ve 4. kuzu dolma akşamının başlamasını beklemeye koyuldular. Misafirlerin gelişiyle ateş başında eğlenen ve dostluklarını pekiştiren zirveciler  misafirlerini uğurladıktan sonra 00.00 da ZİRVE disipiliniyle tam sessizlik halini aldılar.

Pazar sabahı gün ağarmadan zirve için yola çıkan zirve sevdalıları keskin soğukta, zorlanmadan 1180 metrelik Çal Dağı zirvesine ulaştılar. Yollarının üzerindeki doğa katliamının yapıldığı ( 200.000 ağaç kesimi) cehennem çukurunda vahşi madenciliği ve çevre düşmanlarını lanetlediler. Klasik rotanın dışına çıkıp çam ormanlarının içinden geçerek kamp alanına dönen zirveciler ( iki gün yaklaşık 17 km) geniş bir alan temizliği yaptıktan sonra haftaya buluşmak üzere sözleşerek Turgutlu' ya döndüler...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..