Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '22

 
Kategori
Güncel
 

Zıtlaşan İki NATO Ülkesi...

B A Ş L A R K E N

Biri, ülke topraklarını "Amerikan Üssü" haline getirmiş Yunanistan; diğeri, bu durumdan rahatsız olan ve "Bir gece ansızın gelebilirim" diyen Türkiye..

Bu arada, şunu da hatırlatmak isterim ki, Yunanistan, "bugün bir NATO üyesi" ise, bunu Türkiye'ye borçlu olduğunu unutmamalıdır. 

*

-- Fakat önce, "güncele" bir göz atalım.

"30 Ağustos Zafer Bayramımız" nedeniyle, NATO'nun, Türkiye'nin bu bayramını kutlayan mesajına bir  bakalım...NATO'nun yaptığı kutlama şöyleydi:

"Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıldönümünü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri  Günü Kutlamalarında NATO ve ötesindaki Türk müttefiklerimizin yanındayız"

Yunanistan bu paylaşımı görünce hop oturup hop kalktı. NATO'nun bu paylaşımına itiraz etti...Etse ne olur etmese ne olur...Ok hedefine ulaşmıştır...

*

-- Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadından Çeklmesi...

Yunanistan, Türkiye'nin 1974 Kıbrıs Kıbrıs Barış Harekatından sonra, NATO'nun askeri kanadından çekilmişti. Ancak, NATO ve ABD'nin ortak projesi ile Türkiye'de gerçekleştirilen 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonucunda, Türkiye'nin, "veto" kullanmaması nedeniyle Yunanistan'ın 20 Ekim 1980'de yeniden NATO'nun askeri kanadına dönmesi sağlandı.

Yunanistan, Türkiye'nin bu tavrını, hatırlamalı ve "yatıp kalkıp Türkiye'ye dua" etmelidir. Eğer Türkiye, "veto" hakkını kullansaydı, Yunanistan'ın, bırakın Ege Adalarını silahlandırmasını, Ege Denizi'nde balık tutmaya bile çıkamazladı...Savaş uçakları ise, bırakın bizim uçaklarını taciz etmelerini, ay yıldızlı yolcu uçaklarımızı gördüklerinde bile kaçıp giderlerdi..

Yunanistan'a önerim: 

Her yılın 20 Ekim'inde, NATO'nun askeri kanadına tekrar katılmasını kutlamalı ve bu iyiliği için Türkiye'ye teşekkür etmeli. 

Bu arada, adaları silahlandırmayı ve uçaklarımızı taciz etmeyi de bırakmalıdır...

İkisi de NATO ülkesi olan  Yunanistan ve Türkiye arasındaki bu "zıtlık" artık bitmelidir...

Yunanistan, Türkiye'ye karşı olan bu tavrıını devam ettirirse ne olur...

Bunun cevabını da ATATÜRK'ten aktaralım. Ne diyor Atatürk(özetle): "Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse...Adaları geri alacağım. Selanik dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım".

Atatürk'ün içinde "ukde" olarak kalan bu düşüncesi ve isteği, bence, Türk ulusuna, yerine getirilmesi gereken bir "vasiyet" niteliği taşır.

Hatırlatırım...

 

cdenizkent

 

 

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..