Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zor işler büyük gülüşler

Zor işler büyük gülüşler
 

Hayata bir sıfır yenik başlayanlar çok iyi bilirler kazanılanların değerli olduğunu. Çünkü herşeyi kazanmak için emek verir onlar. Çalışmadan elde edinimleri olmamıştır. Ya hayata bir sıfır önde başlayanlar... İşte onlar değer bilmezler, çünkü edinimlerine çaba göstermemişlerdir. Hemen hazır şekilde onların olmuştur. İşin aslına bakarsanız kazanmadan, mücadele vermeden elde dilen şeyler pek te kıymetli olmuyor. İnsan bu gariptir, maddeye değil öncelikle mana ya bakar.Mana da bi anlamsızlık varsa ne yaparsanız yapın beğenmeyecektir.

Sadece madde değildir aslında olaylar.Bir arkadaşlıkta bile eğer bi paylaşım bi zahmet ve onun uğrunda yapılan bir fedakarlık varsa o arkadaşlık daha bi önemli ve sağlamdır. Sonradan değişik şekillerde edinilen arkadaşlıkların pekte tadı olmayacaktır.İnsan ilişkilerinde asıl değeri ortaya paylaşımlar çıkartır. Eğer paylaşımlar yoksa sadece görüğntü ve zoraki ilişkilerden doğan arkadaşlık doğacaktır.

İlişkilerimizde aynı şekilde, çok kolay kazanılan sevgiler, hemen aniden gelişen duygusal bağlılıklar maalesef çok uzun ömürlü değiller.Ayrıca birbirine pamuk ipliği ile bağlanmışlardır.Oysa ki sevgilinin uğrunda uykusuz geceler, tereddütlü bekleyişler ve onun için verilen fedakarlıklar varsa bu ilişki daha bir sağlam olmaktadır.İşin özü ve aslı şuna dayanmaktadır, kolay kazanılan herşey çok kolay ve çabuk harcanmaktadır.Ama bira zahmet, sabır ve bekleyiş varsa durumun rengi değişmektedir.

Hani derler ya eski dostlar, eski dostlar her insan için değerlidir.Çünkü eski dostluklar zor zamanlarda kurulmuşlardır.İnsan hayatında belli aşamaları atlatıp rahatlık seviyesine geldikten sonra pek maddesel bağlamda dostlara ve yeni dostluklara ihtiyaç duymamaktadır.O yüzden eski dostlar zahmetli günlerin beraberinde getirdiği yardımlaşma olduğu için daha bir kıymetlidir.Dostlar da aynı şaraplar gibidir günler geçtikçe yıllar yılları kovaladıkça onlar daha bi tat kazanır ve değerli olurlar.

Zor kazanılan sınavların sonucunda girilen okullar daha bi özenle bitirilir.Çünkü uğrunda fedakarlıklar, vazgeçmeler ve uzun uğraşlar olmuştur.Elbette bu kadar çekilen zahmete karşılıkta o okul en iyi şekilde bitirilmelidir.

Zor girilen işler de insan daha bi ehemmiyetle çalışır.Çünkü o işe bileğinin hakkı ile girmiştir.Ve herşeyden önce kendisini ispatşlaması gerekir.Ama torpil vasıtası ile kolay girilenm işlerde iş performansı fazla bir önem taşımamaktadır.

Geç ve güçlükle kurulan yuvalar, daha bi sağlam olmaktadır.Çünküğ her iki insanda yuvanın yani evliliğin hasretini çok çekmiştir.Ve kazandıktan sonra da kaybetmek istemezler.

Geç sahip olunan çocuklar, anne ve babaları tarafından daha bi çok sevilir ve şımartılılrlar nede olsa yolu çok gözlenmiştir.

Belkide hayatın özünde ve gizinde sahip olunan şeyleri sabırla bekleyip mücadele etmek vardır.Belkide çok çabuk mutlu ve mutsuz olmamız psikolojik rahatsızlanmamızın sebebinde hzıla sahip olmak vardır.

Hani piyangodan para çıkan insanların neredeyse tatamı hüsran olmuştur ya onun gibi.Oysa çalışarak sabrederek ve bekleyerek aynı paraya sahip olunduğunda insan ne şımarıyor nede duygu ve düşünceleri alt üst oluyor.

İş hayatımızda, aile hayatımızda, sosyal hayatımızda ve ilişkilerimizde biraz daha sabırlı ve mücadeleci davranırsak belkide mutluluğun formülünü çözmüş olacağız

 
Toplam blog
: 22
: 2321
Kayıt tarihi
: 16.07.07
 
 

Konya'da ticaretle uğraşmaktayım. İşim rahat ve basit olduğu için sosyal ve düşünsel olaylara, yaşam..