Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Zor maç bizleri bekliyor

Zor maç bizleri bekliyor
 

Arda Turan


Galatasaray-Hamburg karsilasmasini sabirsizlikla bekliyoruz. Acaba Hamburg'u gecebilecek miyiz? Bulent Korkmaz nasil bir tertible takimi sahaya cikaracak? Bunlar hepimizin merak ettigin konular. Galatasaray'in cok iyi oynayarak bu turu gecicegine inanmiyorum ama bu turu bir turlu gececigine inancim tam.

Galatasaray, Bulent Korkmaz'in gelisiyle birlikte takim olarak bir ruh kazandi. Bunu hicbirimiz inkar edemez ama futbol olarak olsun, ince detaylar olsun, duzelmesi gereken unsurlar var. Mesela gorunuyor ki hala takim icindeki disipsizlinlik asilamamis. Baros yoktan yere kart gormeye ve takimini bircok macta yanliz birakmaya devam ediyor. Acaba bu adam bu bos islerlerle ugrasmayi ne zaman birakacak diye cok merak edenimiz vardir. Ayni zamanda kendisi Turkiye'ye gelmis gecmis en buyuk golculerden birisi, Trabzonspor macinda oyundan cikana kadar olan dilimdeki performansi gorulmeye degerdi. Hamburg macinda da ayni performansini gormek istiyoruz tabii ki, yanliz gereksiz kartlara dikkat! Lincoln'un kesinlikle yola getirilmesi lazim yoksa bu gidiste daha buyuk sorunlar bizleri bekliyor. Kim ne derse desin Galatasaray'li taraftarlardan aldigi destek azalmaya basladi.

Hamburg'u taniyalim:

Uefa kupasi tarihinde Ali Sami Yen'de ilk defa karsilasacagimiz Hamburg bu sene Uefa kupasinda oynadigi 9 karsilasmada sadece bir kere evinde grup macinda Ajax'a kaybetmis. Deplasmandaki maclarda bu sene daha maglubiyeti yok. Olic bu sene Uefa kupasinda attigi 6 golle Hamburg'un en golcusu ve ayni zamanda bu sene Uefa kupasinda en golcu bir kac oyuncudan biri. Kontra atak oyununa cok yatkin bir yapisi var, defansimizin bu oyuncuya goz actirmamasi gerekiyor. Petric'in 5 golu var ama sakatligi nedeniyle oynayamayacak. Hamburg takiminin Galatasaray kadar olmasa da bircok eksigi var. Yani iki takimda belli seviyelerde sorunlu diyebiliriz.

Galataray'da Uefa kupasindaki en golcu oyuncular 4 golle Baros ve 3 golle Kewell ve ne sans ki ikiside bu macta oynayacak. Kewell'in bildigimiz kadariyla defansin ortasinda gorev yapacak olmasi yureklerimizi agzimiza getirmiyor degil. Umarim buyuk bir hata yapmadan tamamlayabilir maci, yaparsa da cok fazla soz soyleyemeyiz. Galatasaray'da sorun cok! Defansin gerekli topculardan kurulu olmayisi, Lincoln'un performansi, Arda'nin sakatligindan dolayi oynayip oynayamayacagindan olusan sorular nedeniyle buyuk kismimiz az da olsa panik halinde. Ben herseye ragmen Galatasaray "ruhuyla" sahaya cikacak oyuncularin bu macdan turu getirecek skoru alacaklarina inaniyorum.

 
Toplam blog
: 5
: 720
Kayıt tarihi
: 10.03.09
 
 

Merhaba ben Cihan Erbey. Amerika' nın Minnesota eyaletinde turizm ve otelcilik üzerine üniversite eğ..