Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '16

 
Kategori
Deneme
 

Zordu ve geçti mi?..

Zordu ve geçti mi?..
 

...


Işıklar kamaştırdı gözyaşı değil..

Yabancı değilsin sen tüm bunlara... İlkokul toplu fotoğrafında da gözlerin kamaşmıştı.. aynını söylemiştin.. sigaraya ilk başladığının pişmanlığında da... Bir uğurlama sonrasında?.. kamaştırdı yine ışık gözlerini..

Her yastığa başını koyuşunda düşünmelisin demişti.. sen de sürdürdün...

Hayatı kavrayışıda, karanlığıda.. Korkma derken, korkuyu anlatışınıda unutmadı. Projektör, çıplak kafasına vurduğunda da gözyaşı değil dedi....

Geçti!..

Zordu ve geçti...

Hiç tanımayanlar bile karışır bundan böyle hayatına.. Bak ne güzel sende katıl adına, para kazanmak uğruna.. böyle oluyor üzgünüm adına... Sen halâ aynımısın adına.. Aşk adına.

En sevdiğin yakının demişti ve unuttun.. bırak kendini ağla.. oysa sen bunu bile... kamaştı diye atlattın.. Kol kola girmiş bir düğün halayında sen yoktun..

Şimdi diye başlayabilirler artık!..

Hiç bilmedikleri bir masa etrafındalar... tarif eden, masayı binlerce kez "bilen" biri oysa.. ve tarif ettiği her şey bir oyun hamuru kıvamında... etrafındakiler artık boş bir tabüre..

Masayı binlerce kez "bilen" anlatıyor!...

"O yanlışı seçti..ve kaybetti!.. boş tabürelar evet dedi.. elleri el değil onun!.. gözleride yaşarmıyor bakın!.. Ya eleştirileri?.. gelin siz bakın ona... hastalık nerede?.. bizdemi?..". " Eğlencemizi bozacak, gelin bundan kaçın.. sorgulama adına?.. kaç yılımız kaldıki şu dünyada?.."

Boş tabüre sallanıyor!..

" Ne güzel bir dil.. nasıl bir anlatış!.. aman tanrım... birde ona baksana.. yemekler bile yiyemedik halâ..düzensiz biri nasılda belli.. göreceli, sorgulama, çalışma.. Allahım bizide hasta edecek sonunda."

Televizyonda... radyoda.. futbul maçında da yok öylemi!.. Nasıl değişmedi peki?.. Yaşamıyor dedi başka bir boş tabüre.. öyle olmalı.. gülümsemesi dudak civarında...

Karşı çıkışındaki şu rahatsız edici duruşa bir baksana!.. yok edilmeli bunlar aslında..

Işık kamaştırdı dedi gözyaşı değil...

Karşı duruş rahatsızlık verir.. Yönetenler bu duruşu öfkeye dönüştürür.. anlaşılamasını engeller.. Karşı duranlar gözyaşı dökmezler bu duruma...

bitti.

 
Toplam blog
: 178
: 228
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Resim yaparım... Yazarım... Düşün emekçisiyim.. İstanbulda yaşamaya çalışırım... Felsefe; bir mat..