Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '12

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Zuckerberg'i istifaya davet

Zuckerberg'i istifaya davet
 

Şirketin yatırımcıları hisse senetlerindeki değerin yarıya indiğini görünce [doğal olarak] panikliyor ve Zuckerberg’ten CEO’luğu daha deneyimli ellere bırakmasını talep ediyor..

Analistlerden birisi Zuckerberg için şu yorumu yapıyor  “İyi bir hayalci olmak, her zaman iyi bir CEO olmayı gerektirmiyor. Şirketin iyiliği için yatırımcıların beklentileri üst düzeyde karşılanmalı” Bu yorumu yapma sebebi de bir hayli ilginç.. Toplantıların çoğuna spor ayakkabı ve tişörtle katılan Zuckerberg'in işi fazla ciddiye almadığı düşünülüyor.

Zuckerberg cephesinde de işler pek iyi gitmiyor. Facebook’un halka arzında aradığını bulamayan Zuckerberg, “Dünyanın en zengin 10 teknoloji insanı” listesinde de yer almıyor artık.

Bloomberg’in yayınladığı habere göre Zuckerberg’in serveti 423 milyon dolar düşerek 10.2 milyar dolara geriledi ve Mark Zuckerberg SAS Institute kurucusu James Goodnight’ın gerisinde kaldı. Facebook’un yaşadığı düşüş %47'yi bulmuş durumda. Ayrıca Facebook’un yaşadığı düşüş %47'yi bulmuş durumda.

Fakat bu yaşanan durum Steve Jobs'u hatırlatmıyor değil. Apple'ı kurduktan sonra şirket büyümeye başlayınca şirketin CEO'su olup daha sonra yönetim kurulu ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu Jobs Apple'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Apple'dan kovulmasını başına gelebilecek en güzel şey olarak değerlendiren Jobs, Apple'dan ayrılıdığı halde işini hala çok sevdiğini fark ettiğinde NeXT Computer'ı kurdu. Fazla tanınmayan bu bilgisayardaki birçok yenilik daha sonra MAC OS X'de görülecekti.Aynı dönemde kurduğu animasyon stüdyosunda ilk bilgisayar animasyon filmi olan Oyuncak Hikayesi'ni yaptılar. Kayıp Balık Nemo, Arabalar, İnanılmaz Aile gibi yapımların da sahibi olan Pixar, Oscar başarısını elde etti.

1996 yılında Apple Jobs'u geri getirmek için NeXT'i satın aldı ve Apple artık NeXT'te geliştirilen teknolojiyle son halini almıştı. MAC OS X işletim sistemi de temellerini NeXT'ten almıştır.

Jobs artık şirketi sadece bilgisayar şirketi olmasının ötesinde ürün yelpazesini genişleterek iPod'u piyasaya sürdü. Jobs önderliğindeki Apple daha sonra iPad, iPhone gibi alanında lider ürünleri piyasaya sürdü.
Tüm bunların sebebinin Apple'dan kovulması olduğuna inanan Jobs, kendisini acı da olsa bu ilaca ihtiyacı olan bir hasta olarak değerlendirmişti.

Bakalım Zuckerberg'in kariyer yolculuğu Steve Jobs'a benzeyecek mi ? Bekleyip görmek gerek.. 





 

 
Toplam blog
: 4
: 1108
Kayıt tarihi
: 28.01.12
 
 

Şu anda bir üniversitenin Eğitim Fakültesinde Bilgisayar Öğretmenliği okumaktayım ve atanmadığım ..