Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '07

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

''.......Dersinize devam ediniz ! ''

''.......Dersinize devam ediniz ! ''
 

Diplomamı Atatürk verdi ve bana ''Çocuk, son nefesine kadar çalışacaksın. Bu memlekete hizmet vereceksin. Cumhuriyete sahip ol. İlkelerine sahip ol. Bunların bekçiliğini yap'' dedi. Ben de ''Peki Paşam'' dedim. Hakikaten öyle oldu.

Bu sözlerin sahibi 93 yaşında bir öğretmen. Atatürk'ün isteğiyle öğretmen olan, hayatını mesleğine adayan, Milli Eğitim Bakanlığı Onursal Danışmanı Refet Angın. Cumhuriyet Türkiye'sinin ilk kadın öğretmenlerinden. Öğretmenler Günü''nü hastanede geçirecek olan bir aydınlık bekçisi.

Muazzez İlmiye Çığ. 93 yaşında. 4,5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Türkiye'nin ilk, dünyanın önemli Sümerologlarından olan, eğitime, aydınlığa, aydınlatmaya katkısını hala sürdüren bir Cumhuriyet sevdalısı.

Semra Sezer. Atatürk'ün 120. doğum yıldönümü olan 19 Mayıs 2001'de ''Ulusal Eğitime Destek Kampanyası''nı başlatarak 8 milyon 55 bin kişinin bu kurslardan yararlanmasını sağlayan eğitim gönüllüsü bir öğretmen.

Mustafa Kemal Atatürk. Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, 1. Cumhurbaşkanımız. Aydınlığın, çağdaşlığın, barışın, simgesi.
''Bir köy okulunu ziyaretinde, ders vermekte olan genç bir öğretmenin sınıfına girdiğinde, öğretmenin yerini kendisine bırakması üzerine;
- ''Hayır yerinize oturunuz ve dersinize devam ediniz !. Eğer izin verirseniz, biz de sizden istifade etmek isteriz. Sınıfa girdiği zaman Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir'' diyen başöğretmenim.


Bugün 24 Kasım...Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve yaşadığım sürece adlarını onur duyarak anımsayacağım ''öğretmenim'' dediğim aydınlık insanlar...Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Saygı ile ellerinizden öpüyorum.



resim kaynağı: http://img357.imageshack.us/img357/4200/dersizliyorjpgyz5.jpg
 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..