Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

" Her seçim bir kaybediştir "

Evet Oscar Wilde böyle demiş:" Her seçim bir kaybediştir." Hiç düşündük mü acaba bugüne kadar yaptığımız seçimlerin tam tersini yapsaydık hayatımız nasıl olurdu ? Ya da doğru karar verdiğimizi düşündüğümüz şeyler, elediğimiz seçeneklerimizden acaba daha mı yalnıştı ? Kimileri bu duruma "kader" diyor kimileri de "seçim". Ama her seçimin bize kaybettirdiği birşeyler olduğu bence çok doğru. Eş seçiminde, iş seçiminde, okul seçiminde, arkadaş seçiminde... Biz sadece hangisinin bize daha çok fayda getireceği üzerine bir kumar oynuyoruz aslında ( kaba bir benzetme ile).
Herhalde kar-zarar hesabı yapmadan yaptığımız seçimlerin başında da "aşk" geliyordur. Sadece sevdiğin için, aşık olduğun için onu seçesin. Onu o olduğu için sevmişsindir. Hatta senden çoğu zaman birşeyler de götürür, zarardasındır.Acı cekersin, uykusuz kalırsın, düzenin altüst olur... Ama herşeye rağmen dünyanın en çok oynanan oyunudur ve evrenseldir. Hatta acı ne kadar fazlaysa, zevk de o kadar fazladır, garip bir mazohizm hali..

İnsanoğlu doğumu dışında herşeyi seçebilir hatta ölümü bile... Bulunduğumuz konumu biz yarattık aslında, seçimlerimiz bizi bu noktaya getirdi. Her ne kadar "yazgı", "kader", "şans" da desek biz kendi seçimlerimizi yaşıyoruz. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi. Ne demişler "İnsanlar-toplumlar layık olduğu şekilde yönetilirler." Sadece Türkiye için değil, avrupa, ortadoğu ve amerika için de böyle. Bakın insan profili ile ülkenin yaşam standardı ve yönetim şekli paralel. İnsanlar ve onun oluşturduğu topluluk olan halklar layık olduğunu yaşarlar.

 
Toplam blog
: 2
: 769
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

Herkese Merhaba, İzmir' de yaşayan bir Psikolojik Danışmanım. Hayatı, insanlarla iletişim kurmayı, ..