Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

10 Mart '10

 
Kategori
Dünya
 

" Karton" olanlar askerler mi?

" Karton" olanlar askerler mi?
 

Newsweek Dergisi, Turk Ordusunun "karton" ordu oldugunun nihayet anlasildigini yazivermis!... Biliyorsunuz; derginin adi Newsweek bile olsa, yazarlarinin/danismanlarinin arasinda Turkiye'yi bilen bir Turk muhakkak vardir! Newsweek 'e bu basligi atmada kim/kimler yardimci oldu bilemiyorum ama; bakiyorum, generallere hafifden dokunmak istemisler. Nedense?

Bakin bugun CHP Baskani Baykal neler soylemis:

" ... 7 yıl neden kimse hesap sormamış

KöŞk’tekİ zirveden sonra, İstanbul’daki tatbikat senaryosu ile İlgili Genelkurmay’ın atadığı bilirkişi raporu da ortaya çıktı. Bu raporda da çok ilginç ifadeler var. Yalın gerçek şu: 2003 yılında İstanbul’da 1. Ordu’nun yaptığı tatbikatın emirlere, talimatlara, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın anlayışına uymayan bir biçimde icra edilmiş olduğu 7 yıl sonra bugün bu dava ortaya atıldıktan sonra tespit edilmiş. 7 yıl önce yapılmış olan yanlışlıkların adı 2010 yılında konulmaya çalışılıyor. 7 yıl önce yapılmış olan tatbikattaki yanlışlıklar, Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı’nın bilgisi dışında kalmış, yığınla generalin ve subayın katıldığı o toplantıda yapılan hukuksuzluklar, yanlışlıklar Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay’ın bilgisi dışında cereyan etmiş, 7 yıl boyunca komutanlıklar bundan haberdar olmamış, 7 yıl boyunca bu yanlışlıkların hesabı kimseden sorulmamış, kimseye ’niye böyle yaptın’diye soruşturma yapılmamış, günün birinde TSK’ya karşı bir zamanlar var olduğu ifade edilen ve devam edip etmediğini bilmediğim ’psikolojik harekat’ ortaya çıktıktan sonra, bu konuda iddialar ortaya atıldıktan sonra fark edilmiş ki İstanbul’da yapılan işler meğer Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın, Genelkurmay Başkanlığımızın onayı ve bilgisi dışında yapılmış. Ve bunlardan dolayı da hesap sorulmamış. Şimdi dava ortaya çıkınca, bu gerçek kamuoyunun bilgisine, zirveden sonra duyurulmuş. İyi mi? Türkiye’den adalet manzaraları..." (1)

Kisacasi; Balyoz Harekat Plani vardi ve bunda o tarihte ki Kara Kuvvetleri Komutanligi ve Genelkurmay Baskanligi'nin haberi olmadiysa; bu cok buyuk bir "emir-komuta" zaafiyetidir. O donemde gorevli sirali her komutan (Kara Kuvvetleri Komutani, Kara Kuvvetleri Kurmay Baskani, Genelkurmay Baskani, Genelkurmay 2nci Baskani ) sorumludur.

Yok eger haberleri vardi ve o gun hesap soramayip, hesap sorma isini bu gune biraktilarsa; yine sorumludurlar. Ozurleri, kabahatlerinden daha buyuktur!...

***

Newsweek Dergisi "Karton Ordu" demek isterken; kendilerine bir turlu "general" unvanini yakistiramayan zamanin "Karton Pasalari" ni mi kasdetti?

Turk Ordusu'nun onunu kapatan suslu KARTONLAR yikildiginda, arkasinda kayalardan olusmus DAG yiginlarini goreceginize eminim!...

(1) Kaynak: Gazete Vatan

Not:

Ingilizce "Cartoon Soldiers" ; "Cizgi Asker", "Komik Asker" anlamina da gelir. Nasil yorumlayacaginiz, size kalmis...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..